Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:146206
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1919.gadā Nacionālā sapulce Veimārā izstrādāja Vācijas konstitūciju ar tam laikam visdemokrātiskāko valsts iekārtu. Jauno valsti sauca par Veimāras rupubliku.
Konstitūcija noteica, ka valsti pārvalda prezidents, kuru ievēl tauta reizi septiņos gados. Viņam bija plašas pilnvaras. Prezidents iecēla kancleru, kurš krīzes gadījumos varēja izdot likumus. Par pirmo Vācijas prezidentu ievēlēja Fridrihu Ebertu.
Parlaments sastāvēja no divām palātām – Reihsrāta un Reihstāga. Reihsrātu veidoja deputāti no Vācijas pavalstīm. Šī palāta varēja tikai aizkavēt likuma pieņemšanu. Reālā likumdošanas vara piederēja Reihstāgam, kura pārstāvjus ievēlēja aizklātās, vispārējās, proporcionālās vēlēšanās. Valdību vadīja kanclers.
Konstitūcija garantēja pamatbrīvības: vienlīdzību likuma priekšā, personas neaizskaramību, pārvietošanās, vārda un apziņas brīvību.
Vācija sastāvēja no pavalstīm, no kurām lielākā ietekme bija Prūsijai. Tajā dzīvoja vairāk par pusi Vācijas iedzīvotāju, līdz ar to tai bija daudz pārstāvju Reihstāgā. Arī valsts iestādes lielu ietekmi saglabāja vecie ierēdņi. Reihstāgā visvairāk deputātu bija sociāldemokrātiskajai partijai.
Jaunajai valstij bija nopietni pretinieki. Pret jauno republiku uzstājās komunisti, kuri gribēja nodibināt strādnieku varu līdzīgu tai, kāda bija Padomju Krievijā. Līdz pat 1923.gadam Vācijā notika vairākas sacelšanās, kuras vadīja komunisti. Komunistiem bija arī liela ietekme tautā un līdz ar to Reihstāgā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация