Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:631319
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

VDI uzdevums ir veikt pasākumus, lai nodrošinātu efektīvu valsts politikas īstenošanu darba tiesisko attiecību, darba aizsardzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā.
Realizējot šo uzdevumu, VDI pilda šādas funkcijas :
1.Uzrauga un kontrolē darba tiesisko attiecību, darba aizsardzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības normatīvo aktu prasību ievērošanu;
2.Veicina darba devēju un darbinieku sadarbību;
3.Pēta darba tiesisko attiecību, darba aizsardzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jautājumos;
4.Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veic notikušo nelaimes gadījumu darbā un bīstamo iekārtu avārijas izmeklēšanu, kā arī piedalās arodsaslimšanas gadījumu izmeklēšanā;
5.Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā reģistrē bīstamās iekārtas, kā arī izsniedz atļaujas šo bīstamo iekārtu ekspluatācijas uzsākšanai;
6.Kontrolē darba vietās esošo darba aprīkojumu, personāla individuālo un kolektīvo aizsardzības līdzekļu, veselībai kaitīgo un bīstamo vielu izmantošanu, kā arī tehnoloģisko procesu ievērošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām;
7.Veic normatīvajos aktos noteikto iekārtu, darba vietās esošā darba aprīkojuma un personāla individuālo un kolektīvo aizsardzības līdzekļu tirgus uzraudzību;
8.Sniedz bezmaksas konsultācijas darba devējiem, darbiniekiem un bīstamo iekārtu valdītājiem par darba tiesisko attiecību, darba aizsardzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības normatīvo aktu prasībām;
9.Organizē Eiropas Darba drošības un veselības aģentūras nacionālā kontaktpunkta izveidi un nodrošina tā darbību.

Saskaņā ar 1998. gada MK noteikumiem nr. 446 “ Naftas produktu iezīmēšanas {marķēšanas} un piegādes kārtība” VDI izskata un apstiprina izziņas par izmantojamo naftas produktu maksimālo patēriņu attiecīgajā katlumājā, krāsnī, citā iekārtā vai ierīcē, kā arī par katlumājas, krāsns, citas iekārtas vai ierīces jaudas izmantošanas koeficientu.

Atskaites periodā VDI joprojām aktuāls bija personāla komplektēšanas jautājums. Tā uz 01.01.2003. gada VDI no 181 štata vietām ir aizpildītas 160 jeb 88,4 %.
2002.gada februārī -“Latvijas vēstnesī”, “Ventas balss”, jūnijā, jūlijā - “Latvijas vēstnesī”, “Zemgales Ziņas”, augustā -“Latvijas vēstnesī” tika izsludināti konkursi uz vakantajiem VDI ierēdņu amatiem. Konkursā pieteicās 131 persona, par piemērotām ierēdņa amatam atzītas 50 personas, kuras tika izvirzītas uz II Konkursa kārtu, 17 uzvarēja, bet no tām tikai 11 uzsāka darbu VDI, uz darbinieka amatu pieteicās 6 pretendenti no kuriem 2 uzsāka darbu.
Sakarā ar to, ka 2002. gadā stājies spēkā jaunais Darba aizsardzības likums un ņemot vērā tā 9. panta nosacījumus, darba devējam jānodrošina sava iestāde ar darba aizsardzības speciālistu. Šobrīd valstī tādus speciālistus negatavo un līdz ar to, vairākas iestādes, lai atrastu sev speciālistu, piedāvā VDI amatpersonām darba iespējas ar atbilstošu darba apmaksu. To ņemot vērā no inspekcijas gada laikā aizgājušās 17 amatpersonas.
2002.gadā savu darbību turpināja VDI iekšējas audits. Veikti divu sistēmu auditi:
Finansu vadības sistēmā - Valsts insvestīciju plānošana un kontrole.
VDI kopējās pārvaldes un vadības sistēmā - Strukturālais un personāla vadības audits.
Valsts insvestīciju līdzekļi pamatā tiek izlietoti inspekcijas informatīvo sistēmu attīstībai, tāpēc iekšējais audits lielāku vērību pievērsa līdzekļu izlietojuma lietderībai.
Strukturālais un personāla vadības audits tika veikts saskaņā ar 2001.g.27.novembra Ministru kabineta sēdes protokola Nr.58 23 paragrāfa “Par valsts civildienesta likuma ieviešanas gaitu” 2.punkta izpildi.
Lai gūtu pārliecību, ka VDI struktūra ir skaidra, racionāla, funkcionāli pamatota savstarpējā padotībā, darba organizācija noteikta atbilstoši funkciju sadalījumam un slodzei, nenotiek funkciju dublēšanās starp struktūrvienībām, noteikti pienākumi, tiesības un atbildība ir atbilstoši VDI funkcijām, tika izvērtēti:
izlases veidā darba laika patēriņš amata aprakstos noteikto pienākumu veikšanai,…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,70 €
Комплект работ Nr. 1116652
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация