Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:873375
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pēc 1918.gada tika ieviests vienots visas valsts administratīvais dalījums. Tas izlīdzināja atšķirības starp Latvijas rietumu un austrumu daļu. 1940.gadā Latvijā bija 516 pagasti. Pagastu lielums un iedzīvotāju skaits tajos bija ļoti atšķirīgs. Vienā pagastā, piemēram, bija 435 iedzīvotāji, bet citā 12 275. 20 – 40 pagasti veidoja apriņķi, kura pārvaldes centrs atradās kādā no lielajām pilsētā. Pavisam šajā laikā bija 19 apriņķu. Katra apriņķa vadībā atradās vēlēts, respektīvi, iecelts priekānieks. Četriem vēsturiskajiem apgabaliem – Kurzemei, Zemgalei, Vidzemei un Latgalei savas vadības nebija. Pilsētas vadīja pilnvaroto padome un priekšsēdētājs (pilsētas galva). Pēc valsts apvērsuma 1934.gadā visus komunālos un municipālos vadītājus iecēla Iekšlietu ministrija.
Valdības pilnvaras un uzdevumi bija precīzi noteikti konstitūcijā. Valdības priekšgalā atradās ministru prezidents – kabineta vadītājs. Sākumā valdība sastāvēja no deviņiem ministriem, bet vēlāk šis skaits pieauga. Ja Saeima iesniedza ministru prezidentam neuzticības votumu, bija jāaiziet visai valdībai, bet viņš pēc saviem ieskatiem varēja nomainīt ministrus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация