Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:664579
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Analizējot trešās valsts varas –tiesu varas popularitāti secinu , ka arī ar šo varu tauta arī nav apmierināta. Jo lietas tiesā tiek izskatītas ļoti lēni un reizēm tiesas procesi ieilgst vairākus gadus. Līdz ar to rodas situācija, ka apsūdzētais līdz lietas izskatīšanai apcietinājumā ir pavadījis ilgāku laiku, nekā viņam piespriestais sods.
Kā otru Latvijas tiesas sistēmas problēmu, kuru es nosauktu ir tautas neuzticēšanos tiesu sistēmai. Savu lomu cilvēka negatīvajiem uzskatiem ir tas, ka viņi paši vai viņa draugi, radi tiesas prāvu ir zaudējuši vai arī skandalozo lieti izskatīšana, kur sabiedrībā pazīstami cilvēki nonākot tiesā saņem neadekvāti mazu sodu, vai nesaņem sodu vispār. Bet lielā mērā šī tautas neuzticība tiesu sistēmai sakņojas cilvēku neziņā par tiesas darbības izvirzītajām pamatprasībām un demokrātiskas, tiesiskas valsts principiem. Jo daudziem cilvēkiem ir grūti pieņemt, ka cilvēks ir nevainīgs līdz tiesā ir pierādīta viņa vaina. Vai tāpat, ka tiesnesis spriež tiesu vadoties pēc faktiem nevis kāda cilvēka viedokļa.
Kā ietekumu valsts varas pārstāvjiem, lai popularizētu tautai savu darbību varu ieteikt, ka nonākot valdības sēžu zālē biežāk paskatīties un aizdomāties par vārdiem kuri uz sienas ar lieliem, skaistiem burtiem ir uzrakstīti: „Viens likums un viena taisnība visiem”. Un, ja tiešām vienmēr un visur tautas priekšstāvji vadītos pēc šiem vārdiem, tad tautai nebūtu tik negatīvs viedoklis un iedzīvotāju labklājības līmenis būtu daudz augtāks.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация