Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:630250
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

5. Ko nozīmē valūtas devalvācija? Devalvācijas plusi un mīnusi.
Devalvācija ir nacionālās valūtas vērtības samazināšanas attiecībā pret citu valūtu valūtām. Devalvācija var veicināt eksportu, jo zemāks valūtas kurss paaugstina preču konkurētspēju.
Vērtējot devalvācijas plusus un mīnusus ir jāņem vērā reālā ekonomiskā situācija. Galvenais kritērijs, izvērtējot devalvācijas plusus un mīnusus, ir iekšzemes kopprodukta reālais pieaugums kā noteicošais pamats iedzīvotāju dzīves līmeņa kāpinājumam. Valūtas kursa izmaiņas skar dažādu iedzīvotāju grupu intereses, tāpēc, izvērtējot gan devalvācijas, gan revalvācijas sekas, jāatbild uz jautājumu: kam tas izdevīgi?
Devalvācijas pluss ir tas, ka devalvācija palielina eksporta ieņēmumus nacionālajā valūtā. Viss ir atkarīgs no tā, kā konkrētai eksportprecei devalvācijas ietekmē pieaugs ražošanas izmaksas. Bet devalvācijai ir savi mīnusi. Devalvācija sadārdzina importu pašmāju naudā; par svešzemju preci ar nemainīgām cenām ārzemju valūtā būs jāmaksā vairāk latu, jo lielākā mērā devalvācijas ietekmē pieaugs šīs preces ražošanas izmaksas. Importa preču pieaugums izraisa izmaksu inflāciju, vispārēju cenu kāpumu. Lai kompensētu reālo ienākumu krišanos tad ir jāpaaugstina algas, pensijas, stipendijas, pabalsti. Algu pieaugums kāpinās ražošanas izmaksas. Vislielākais guvums varētu būt eksportnozarēm, kas izmanto vietējās izejvielas, kur importētiem resursiem un darba algai ir mazs īpatsvars, piemēram, kokrūpniecība, pārtikas ražošana.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация