Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:106972
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Kā atšķiras nominālais valūtas kurss no reālā?
Nominālais valūtas kurss ir kurss starp divām valūtām, nacionālās valūtas cena, kas izteikta ārvalstu valūtas vienībās. Savukārt, reālais valūtas kurss ir nominālais valūtas kurss pārrēķināts, ņemot vērā abu zemju inflāciju, pret ārzemju valūtu, pret kuru kotē nacionālo valūtu. Atgriežoties pie teorijas par nominālo valūtas kursu, jāteic, ka šī kursa noteikšana sakrīt ar valūtas kursa vispārēju noteikšanu. Parasti, runājot par valūtas kursu, saprot nominālo valūtas kursu. Nominālais valūtas kurss ir vairāk piemērots kārtējo darījumu noteikšanai un norēķinos ar klientiem, bet, lai izmērītu ilgtermiņa perspektīvas, tas ir neērts, jo ārzemju un nacionālās valūtas vērtība mainās. Precēm mainīgās cenas pārrēķina reālās cenās, ņemot vērā inflāciju. Tas pats jādara ar valūtām, tikai ņemot vērā inflāciju abās zemēs, kas palīdz pārrēķināt nominālo valūtas kursu reālajā valūtas kursā. Reālais valūtas kurss var mainīties arī tad, ja pat nominālais valūtas kurss ir fiksēts. Jāpiemin arī tas, ka reālā valūtas kursa izmaiņas var ietekmēt eksportu un importu1.
2. Kādas kotēšanas metodes tiek lietotas valūtas savstarpējās kotēšanas procesā?
Valūtas tirdzniecība spot tirgū notiek, nosakot valūtu apmaiņas kursus. Valūtas kursa noteikšanas procesu sauc par valūtas kotēšanu. Valūtas kotēšana, ko veic komercbankas var būt tieša un netieša. Tiešā kotēšana- ārvalstu valūtas vienības izteikšana nacionālās valūtas vienībās, piemēram: 1 USD= 0,5812 LVL. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация