Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:957135
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ik pēc četriem gadiem kādā no pasaules lielākajām pilsētām sapulcējas tūkstošiem labāko sportistu, desmitiem tūkstošu sportistu palīgu, treneru un preses pārstāvju un simtiem tūkstošu skatītāju. Modernās olimpiskās spēles tika veidotas kā starptautiska skatuve, uz kuras sacenšas pasaules labākie sportisti, stiprinot pasaules vienotību un ar sporta palīdzību veicinot politisko un kultūras barjeru pārvarēšanu. No samērā neliela pasākuma 1896. gadā olimpiskā kustība ir neapturami augusi - par spīti politiskajām krīzēm un pasaules kariem. Mūsdienās katra sportista karjeras augstākais mērķis ir izcīnīt olimpisko zelta medaļu.
Katrās olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijas laikā gaisā tiek palaisti simtiem baltu baložu, kas simbolizē mieru. Olimpisko devīzi veido trīs latīņu vārdi: Citius, altius, fortius (Ātrāk, augstāk, stiprāk).
Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā valstu komandas ienāk stadionā alfabēta secībā, izņemot Grieķijas komandu, kas vienmēr soļo pirmā, un organizējošās valsts komandu, kas noslēdz gājienu.
Pirmajās modernajās olimpiskajās spēlēs 1896. gadā piedalījās aptuveni 250 sportistu (visi vīrieši) no 14 valstīm, mūsdienās vasaras olimpiskajās spēlēs piedalās jau vairāk nekā 10000 sportistu un dalībvalstu skaits ir pārsniedzis divus simtus. Vasaras olimpiskās spēles notiek 16 dienas un kopā tiek izcīnīti apmēram 300 medaļu komplekti 30 dažādos sporta veidos.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация