Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:679814
 
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vāveru dzimtā ir apmēram 260 sugas. Vāveres un lidvāvers gandrīz visu savu dzīvi pavada kokos, bet muršķi, burunduki, prērijsuņi un zemesvāvers dzīvo lielās sabiedrībās pazemē.Vāveru dzimtas pārstāvji ir izplatīti gandrīz visā pasaulē un apdzīvo visdažādākos biotopus. Šie dzīvnieki ir ļoti izturīgi, viegli pielāgojas un labi jūtas kalnos, tropu lietusmežos un parkos.
Izcelsme
Līdz šim atklātās visvecākās vāverveidīgo fosilijas atrastas miocēna nogulās,tātad tām ir vairāk nekā 11 miljoni gadu. Pirmās vāveres noteikti parādījās tropu vai subtropu reģionos mūsdienu Eirāzijā.Laikā, kad Sibīrijas austrumus un Aļasku (ko šodien atdala Beringa šaurums) savienoja sauszeme, vāvers un tām radniecīgie grauzējicaur Sibīrijai nokļuva līdz pat Ziemeļamerikai.Ilgu laiku bija izplatītas vienīgi Eirāzijā un Ziemeļamerikā, ko toreiz jūra nodalīja no Dienvidamerikas.Vulkānisko darbību rezultātā starp abām Amerikām pakāpeniski izveidojās sauszemes savienojums – tagadējā Panama.Tas notika pliocēna epohas beigās – pirmas apmēram 1, 5 miljoniem gadu.Tādējādi vāveres no Ziemeļamerikas nokļuva dienvidos.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация