Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:545003
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rīgas Fondu birža tika nodibināta 1993.gada 7.decembrī. Rīgas Fondu biržas dibinātājas bija četras Latvijas komercbankas – Latvijas Depozītu banka, Zemes banka, Vācijas-Latvijas banka un Centra banka. Pirmais biržas prezidents bija Kārlis Cerbulis.
Līdz ar biržas dibināšanu aizsākās vērtspapīru tirgus izveides koncepcijas izstrāde un piemērota tirdzniecības modeļa meklēšana, kuram par pamatu kalpoja Parīzes biržas un Francijas Centrālā depozitārija piedāvāta sistēma.
1995.gada 25.jūlijā notika Rīgas Fondu biržas pirmā tirdzniecības sesija. Tajā tika tirgotas a/s „Kaija”, „Vitransauto”, „Rīgas alus” un „Saldus naftas bāze” akcijas un valsts obligācijas. Šajā laikā tirdzniecības sesijas notika tikai vienu reizi nedēļā un pastāvēja vienreizēja cenas noteikšana. Tas nozīmē, ka cenu noteica tikai vienu reizi dienā. Savukārt, lai iesniegtu rīkojumus, brokerim bija jānāk uz biržu.
Par vienu no Rīgas Fondu biržas dinamiskākās izaugsmes gadiem var uzskatīt 1997.gadu, jo auga praktiski visi rādītāji, kuri raksturo biržas darbību. No februāra tirdzniecības sesijas tika organizētas katru dienu. Bet no 1997.gada 3.novembra Rīgas Fondu biržā tika uzsākta nepārtraukta vērtspapīru tirdzniecība par mainīgām cenām. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация