Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:245797
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Veselības veicināšana ir darbību kopums, kas tiek veikts, lai sasniegtu augstu labklājības līmeni; tā īstenošanai jāiedarbojas uz indivīdu un vidi, kurā viņš dzīvo. Veselības veicinošo pasākumu mērķis ir iemācīt cilvēkiem rūpēties par savu veselību, dzīvot ilgāk un justies labāk. Veselības veicināšanas pasākumiem jānorit visa cilvēka mūža garumā, tiem jābūt attiecīgi piemērotiem zīdainim, bērnam, jaunietim, vidēja un vecāka gadagājuma cilvēkam [Medicīnas aprūpes rokas grāmata, SIA J.L.V.,2001]
Politika „Veselību visiem divdesmit pirmajā gadsimtā”, ko pasaules sabiedrība pieņēmusi 1998. gada maijā, paredz īstenot VV stratēģisko koncepciju – koncepciju, kas radusies Pasaules Veselības asamblejas laikā 1977. gadā un izsludināta Alma-Atas konferencē 1978. gadā. Tajā izklāstītas divdesmit pirmā gadsimta pirmo divdesmit gadu pamatprioritātes un desmit mērķi, kas dotu iespēju cilvēkiem visā pasaulē sasniegt un uzturēt pēc iespējas labāku sasniedzamo veselības stāvokli visas dzīves cikla laikā.
PVO politikā „ Veselība- 21” Eiropas reģionam ietverti sekojoši elementi: (kodoskopa materiāls)
Katrai sabiedrības visaugstākajai prioritātei jābūt iespējai nodrošināt veselīgu dzīves sākumu. Veselīga piedzimšana ir pamats veselīgai dzīvei. Veselīgs dzīves sākums ir cieši saistīts ar vecāku dzīves stilu un to, cik veiksmīgi viņi spēj veikt vecāku funkciju. Svarīgi, lai bērnam mājas apstākļi būtu stabili, droši un atbalstu sniedzoši. Bērni ir pakļauti tur eksistējošo veselībai nelabvēlīgo faktoru ietekmei: slimībām, ko izraisa neapmierinoši sanitārie apstākļi, ūdens un augsnes piesārņojuma, infekcijas slimībām. Vides, kas dod iespēju bērnam attīstīt fizisko, emocionālo un sociālo potenciālu, veidošana ir ilgtermiņa ieguldījums bērna veselībā.
Bērnība un pusaudža gadi ir īpašs dzīves posms. Tam piemīt īpašs intelektuālās un fiziskas attīstības potenciāls un, kura laikā tiek iegūtas sociālās iemaņas un iemaņas veselības jomā visai dzīvei. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация