Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:553117
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bilingvālā izglītības attiecas uz gadījumiem, kas paredz mācību procesā izmantot divas valodas, turklāt valodu pielietošanas veidi un laiki mēdz būt dažādi. Šo pielietojumu vietu un laiku nosaka izglītības vai politikas mērķi, un tie mēdz būt visai atsķirīgi.

VĒSTURISKAIS ATSKATS UN BILINGVISMU

Gadsimtu laikā bilingvisms Eiropā bija viens no elitārās izglītības komponentiem un kalpoja valdošās šķiras bērniem, nodrošinot tiem spožas karjeras iespējas nākotnē. Tolaik izglītotajās aprindās sarunas par agrīnā bilingvisma iespējamo kaitīgumu nekad neizcēlās. Viena no augstākās šķiras pārstāvju privilēģijām bija prasme lietot valodu, ko “barbari” vai “bauri” nesaprata – tas paplašināja plaisu starp kārtām un nostiprināja augsmaņu iedzimto pārākuma sajūtu. Viduslaiku “skoloto ļaužu” sabiedrībā par instrumrnt, kas deva iespēju vienam otram zemākās kārtas zemniekam izrauties no savas kārtas un sākt veidot karjeru katoļu baznīcā, bija latīņau valodas zināšanas. Tas, ka nonācis līdz mums hroniku un zinātnisko sacerējumu veidā, tika rakstīts latīņu valodā – kura nevienam no viduslaiku autoriem nebija dzimtā. Pret daudzu valodu pratējiem sabiedrībā izturējās ar cieņu, īpaši sākoties Renesansei. Netika vilktas paralēles starp mīlestību pret dzimteni un valodu, kurā cilvēks runāja, patriotisms un ikdienā lietojamā valoda bija absolūti nesaistīti savā starpā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1166958
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация