Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:409954
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā vienu no personālatlases metodēm, ko aprakstīt, es izvēlējos amerikāņu profesora Dž. Hollanda tipoloģisko aptauju par piemērotas profesijas raksturojumu jeb profesijas psiholoģisko analīzi. Autors izdala sešas skalas, kas atbilst sešiem personības tipiem.
Kā pirmo tipu viņš izdala Reālistisko personības tipu. Šis ir vīrišķīgais, nesociālais, emocionāli – stabilais, uz tagadni orientētais tips, kas labprāt nodarbojas ar konkrētiem objektiem (lietām, dzīvniekiem, mašīnām) un to izmantošanu. Šādam cilvēkam ir iesakāmas darbības, kas prasa motorās iemaņas, veiklību un konkrētumu. Kā ieteicamos veidus darbībai iesaka mehāniska veida darbības, lielu mašīnu pārvaldīšana, lielu aparatūru pārvaldīšanu, mehānismu vadīšana un instrumentu izmantošana, kas pieprasa precizitāti, veiklību, smalku motoros koordināciju. Vēl iesaka celtniecības, remontu, armijas veida darbības, kā arī jebkuras darbības, kas dod jūtamo rezultātu, nosaka domāšanas darbības un konkrētos uzdevumus uzskata par grūtām un abstraktām problēmām. Šiem tipa cilvēkiem piemīt īpašības kā fiziskais spēks, psihomotorās īpašības, roku veiklība, mehāniskās dotības, spēja izgudrot un matemātiskās spējas. Savukārt kā personiskās īpašības un vērtības var minēt emocionālo stabilitāti, uzticamību, praktiskumu, taupību, neatlaidību, uzstājību un pārliecību par sevi, novirze uz risku, mērķtiecība, kautrība, atklātību, dabiskumu, neatkarību, konservatīvismu un tieksmi noturēt tradicionālās vērtības, rigiditāti, jauno ideju lēnu pieņemšanu, pakļaušanās, konformitāte.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1134746
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация