Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:989523
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mākslinieks kopā ar J. Rozentālu, Ā. Alksni un J. Valteru pieder pie otrās latviešu profesionālo mākslinieku paaudzes, kas sevi radoši pieteica 19. gadsimta 90. gados un pievērsās dzimtās dabas un tautas dzīves atspoguļojumam.

1872. gada 3. martā Zaubē Vecjaužu mājās piedzima Vilhelms Kārlis Purvītis. Mākslinieks uzauga kopā ar diviem brāļiem un divām māsām. Mācīties Purvītis sāka Jaunpils draudzes skolā, kur viņš iemācās arī primitīvi zīmēt – pārkopējot jau gatavus darbus. 1886. Purvīšu ģimene pārceļas uz Vitebskas guberņu Kļasticu miestu, kur īrē ūdensdzirnavas. 1887. gadā Vilhelms pabeidz mācības Kļasticu pagastskolā un iestājas Drisas pagasta skolas pēdējā klasē, kur zīmēšanas skolotājs mudina viņu pievērsties mākslai. Pēc skolas pabeigšanas Purvītis strādā gan tēva, gan svešās dzirnavās, līdz beidzot 1890. gada augustā astoņpadsmit gadu vecumā ar 60 rubļiem kabatā dodas uz Pēterburgu.
Kaut arī Purvītim nav vajadzīgo zināšanu viņš iztur lielo konkursu un akadēmijā viņu uzņem kā brīvklausītāju. lai iegūtu diplomu mākslinieks papildus mācās arī ģimnāzijā. Pēterburgas mākslas akadēmijā Vilhelms Purvītis iepazīstas ar Ādamu Alksni, Jani Rozentālu un Jāni Valteru. Tāpat kā citi latviešu jaunieši, kas mācījās Pēterburgā, arī Purvītis piedalījās pulciņā „Rūķis”.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация