Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:297658
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Stranga – brīnišķīga sistēma, bet mēs nespējam atbildēt kāpēc tā bija tik skaista... Šis bija liberālisma, racionālisma laikmets un valdīja ticība, ka uzvarēs saprāts.
1814. gada martā Napoleons atteicās no troņa un sabiedroto valstu pārstāvji septembrī sanāca Austrijas galvaspilsētā Vīnē, lai lemtu par pēckara kārtību Eiropā. Pēc Francijas un Lielbritānijas iniciatīvas tika uzaicināta Zviedrija, Spānija un Portugāle, kaut arī tam bija tikai formāla nozīme. Vīnē sapulcējās vairāku Eiropas valstu valdnieki, taču visus svarīgākos jautājumus izlēma Anglijas, Krievijas, Austrijas un Prūsijas pārstāvji. Galvenās valstis kongresā pārstāvēja to ārlietu ministri, izņemot Krieviju, no kuras bija ieradies cars Aleksandrs I. Prūsijas karalis bija atsūtījis princi fon Hardenbergu. Lielbritāniju sarunās pārstāvēja britu ārlietu ministrs lords Kāslrejs. Speciāla slepena diplomātiska atruna izslēdza Francijas piedalīšanos šajā kongresā, taču franču diplomāta Šarla Taleirāna izcilo spēju dēļ uzvarētā Francija piedalījās Vīnes kongresā kā līdzvērtīga partnere. Viens no viņa argumentiem bija tāds, ka nav taču pamata izraidīt Franciju no Eiropas valstu foruma, jo Luija XVIII Francija nav vainojama Napoleona karos, gluži otrādi: Francijas karalis ir garantējis noslēgto miera līgumu. Taleirāns aukstasinīgi un prasmīgi izmantoja to, ka sabiedroto vienīgās kopīgās intereses bija Napoleona Bonaparta Francijas sagrāve, bet viedokļos par pēckara Eiropas kārtību valdīja domstarpības. Piekrītot Francijas līdzdalībai jaunās Eiropas kārtības veidošanā, vēl vairāk tika paplašināts to valstu loks, kuras izlēma visus jautājumus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1117184
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация