Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:830486
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vīna raudzēšana ir sākusies jau ak­mens laikmetā Mazāzijā — Melnās jū­ras un Vidusjūras krastos. Par šī pasaulē plaši pazīstamā vīteņauga iz­mantošanu stāsta kā hieroglifi, tā Bībele.
Vīns ir gan noliegts, gan dievināts. Ir ticības, kas aizliedz baudīt alko­holu, un ir kultūras, kurās vīns ir slavināts dzejā un dziesmās. Senie grieķi pateicās par dieva Dionīsa dā­vanu cilvēcei — vīnogulāju; arī ro­mieši bija priecīgi un par savu vīnadievu izvēlējas Bakhu. Ēģipte vīnogu­lāju aizgādnis bija Ozīriss.
Grieķi pirmie izdomāja paņēmienu, kā vīnu saglabāt: viņi salēja to krū­kās, kuras cieši tika aizvākotas ar sveķiem. Benzolskābe, kas izdalījās no sveķiem, palīdzēja dzērienam saglabāties. Vēl arvien Grieķijā un arī citur tūristu iecienītās vietās, ka pats labākais tiek ieteikts baltvīns ar sveķu garšu.
Līdz ar tirdzniecības attīstību, saskaroties dažādām kultūrām, izpla­tījās arī vīnaudzēšana. Etruski bija pirmie Itālijas vīnogulāju kopēji, un Romas valsts laikā šos vīteņaugus saka audzēt ari pašreizēja Spānijas, Francijas, Vācijas un Ungārijas teri­torijā. Spāņu konkistadori un franču ieceļotāji vīnu pārveda pāri Atlanti­jas okeānam uz Ameriku, kur Andu apkārtnē un vēlāk arī Kalifornijā augsne bija kā radīta, lai tur audzētu vīnogulājus. Kad 17. gadsimtā vīnu sāka uzgla­bāt aizkorķētās stikla pudelēs, tirdzniecībai bija ziedu laiki.
Somija izsenis jau bija pazīstama kā alus un degvīna zeme. Vācu tirgo­tāji Somijā pamazām ieveda arī Reinas un Mozeles, Bordo un Burgundijas vīnu, šampanieti, portvīnu un madeiru.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1210391
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация