Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:882623
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Reproduktīvās veselības jēdziens – likums. Reproduktīvā veselība nozīmē visu jautājumu loku, kas saistīti ar seksualitāti, reproduktīvā veselība ir cieši saistīta ar cilvēka zināšanām par veselību, tajā skaitā par seksuālo veselību. Seksuālās un reproduktīvās veselības aprūpe ir dzemdību palīdzības nodrošināšanas, seksuāli transmisīvo slimību, cilvēka imūndeficīta vīrusa infekcijas (HIV), AIDS, reproduktīvo orgānu slimību un neauglības profilakses, diagnostikas, ārstēšanas un novērošanas, dzimstības regulēšanas, grūtniecības pārtraukšanas un medicīniskās apaugļošanas pasākumu kopums, ko veic ārstniecības persona. Valsts realizē seksuālās un reproduktīvās veselības aprūpes principus, nodrošinot bezmaksas dzemdību palīdzību un iespēju ārstniecības un izglītības iestādēs apgūt pamatzināšanas par seksuālās un reproduktīvās veselības veicināšanu un aprūpi.
2.Reproduktīvās veselības ietekmējošie faktori.
3.Sievietes dzimumorgānu anatomija un fizioloģija. Sievietes organismā sintezējas sievišķie dzimumorgāni- estrogēni un progesterons, kuri savstarpēji mijiedarbojoties nodrošina menstruālā cikla ritmiskumu un grūtniecības norisi. Dzimumorgānu anatomija- kaunuma lūpas, klitors, vulva- sievietes ārējie dzimumorgāni, vagīna/ maksts- elastīgs kanāls- kas stiepjas no dzemdes kakla līdz maksts atverei, dzemdes kakls, dzemde- muskuļains orgāns, endometrijs, olvadi- savieno olnīcu un dzemdi, olnīcas- divi dziedzeri, olšūna- reproduktīva šūna, endometrijs- dzemdes sieniņu iekšējais pārklājs, urīna izvadkanāls.
Aizsargfunkcija- lielā un mazās lūpas, maksts sienas, dzemdes kakls. Dzimumakta nodrošināšana- lielas, mazas lūpas piebriest, maksts sienas- lubrikants, dz. kakls- sekrēts. Fizioloģija- bērnības periods- 9-10 gadi; pubertātes periods- 10-11 un 17-18, mainās ārējais izskats, apmatojums, sekrēcijas galvas smadzenēs, ko izdala hormonus; dzimumbrieduma periods- ilgst ~ 30 gadi- menstruācija; pārējais periods- pēc 40 gadiem- izsīkst olnīcu funkcijas- menopauze. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация