Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:236466
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vitamīni pārtikas produktos atrodas ļoti minimālos daudzumos un darbojas enzimātiski jeb katalītiski kā vielu maiņas regulatori. Visvairāk vitamīnu sastopami augu valstīs- augu saknēs, augļos, kā arī sēnēs un baktērijās. Tā, piemēram, C vitamīns jeb askorbīnskābe ir citronos, upenēs, pīlādžu augļos, kāpostos, kartupeļos un citos produktos. Atgremotāju priekškuņģu mikroflora spēj sintezēt B vitamīnu jeb ciānkobalamīnu. Noārdoties tā atbrīvo ievērojamas olbaltumvielu rezerves, ko izmanto mikroorganisms savu sugai specifisko olbaltumvielu sintēzei.
Arī raugs ir bioloģiskiļoti pilnvērtīgs produkts. Tas satur ļoti daudz olbaltumvielu, taukus, glikogēnu, dažādus mikroelementus, ieskaitot arī zeltu, fermentus, augšanas biostimulatorus un vitamīnus. Sevišķi bagāts ir raugs ar B grupas vitamīniem. Bez tam rauga sēnes sintēzē arī ergosterīnu, ko uzskata par D2 vitamīna jeb ergokalciferola provitamīnu. Ergosterīns, apstarots ar ultravioletiem stariem, fotosintēzē veido previtamīnu, kas savukārt termiskā faktora iedarbības rezultātā pārveidojas D2 vitamīnā. Cilvēka un dzīvnieka ādas nepigmentētās audu zonās atrodas 7- dehidroholesterīns, ko uzskata par D3 vitamīna provitamīnu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация