Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:787110
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vitamīni ir organiski mazmolekulāri savienojumi, kurus organisms nevar izmantot kā enerģētisko vai plastisko materiālu, bet kuri ir vitāli nepieciešami dzīvībai svarīgos procesos. Tie ir dzīvajās šūnās noritošo ķīmisko reakciju dalībnieki un katalizatori. Vitamīni nepieciešami visu orgānu un sistēmu normālai funkcionēšanai, organisma adekvātu augšanai un attīstībai. Katram vitamīnam ir savi specifiski uzdevumi organismā. Daudzi vitamīni ietilpst fermentu sastāvā, citi darbojas ciešā saistībā ar hormoniem.
Vitamīnu avoti ir augu un dzīvnieku dabas produkti. Daži vitamīni nelielā daudzumā sintezējas cilvēka organismā, citi nesintezējas nemaz, tāpēc ir regulāri jāuzņem ar uzturu. Nepietiekams vitamīnu daudzums uzturā izraisa slimīgas pazīmes, ko sauc par hipovitaminozēm. Deficīta riska apstākļi ir nepietiekams, nesabalansēts uzturs, alkohola lietošana, smēķēšana, dažu medikamentu lietošana. Pilnīgs vitamīnu trūkums izsauc smagākus traucējumus – avitaminozes. Avitaminozes un hipovitaminozes var rasties ne tikai tāpēc, ka to nav uzturā, bet arī tad, ja traucēti uzsūkšanās procesi kuņģa un zarnu traktā. Nekontrolēta vitamīnu preparātu uzņemšana var izraisīt hipervitaminozes, kas arī ir nopietni organisma normālo funkciju traucējumi. Īpaši bīstamas ir A un D vitamīnu hipervitaminozes. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация