Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:405730
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ļoti nozīmīgs tehniskais kods ir arī kameras montāža. Montējot, jāievēro daži svarīgi principi: Nedrīkst montēt kadru, ja kamera kustas; kadram jāturpinās vismaz 3 sekundes pēc runāšanas beigām; ja kadrā ir redzams teksts – to vajag turēt ilgāk. Izmantojot vidlasi, video jābūt par 10 sekundēm garākam par paredzēto tekstu. Savukārt veidojot korespondenci, jāsāk filmēt 2 sekundes pirms sāk runāt korespondents un 3-4 sekundes jāatvēl pēc pēdējiem vārdiem. Jāatceras arī, ka nevajadzētu montēt kopā divus kadrus, kuros objekts ir vienādā izmērā, jo tas rada kustības lēciena sajūtu, kas var padarīt skatītāju apjukušu.

Izmantojot gaismas, ir svarīgi atcerēties, ka tās var mainīt varoņa attēlojumu līdz nepazīšanai. Noliekot gaismas zem sejas, persona izskatīsies drūmāka un baisāka, taču izmantojot pārāk gaišas gaismas (over-exposure), varonis iegūs spocīgu tēlu. Intervijās un dokumentālos raidījumos vislabāk izmantot neitrālas gaismas, kas dod vienmērīgu sejas kontūru un kontrastus.

Domājot par tehniskajiem kodiem, ir ļoti nozīmīgi pieminēt arī sakņas ietekmi uz kustīgu attēlu. Spriedzes filmās skaņa tiek izmantota, lai radītu uztraukuma un baiļu sajūtu, savukārt dokumentālos raidījumos skaņa var palīdzēt radīt intrigu vai arī, profesionāli izmantojot dabas skaņas, radīt realitātes sajūtu. Vienmēr svarīgi atcerēties, ka fona skaņai vajag būt klusākai nekā runātajam tekstam. Vislabāk, ka skatītājs pat apzināti nedzird skaņu, taču tās ietekme rada emocionālu reakciju šā vai tā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация