Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:560511
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Volejbola pirmsākumi Latvijā meklējami īsi pēc Pirmā pasaules kara. Pirmie volejbola popularizētāji- YMCA instruktori, kas kopā ar amerikāņu armijas pārstāvjiem atbrauca uz Latviju sniegt palīdzību tās armijai. Liela nozīme republikas volejbola attīstībai bija volejbola centriem, kas atradās citās lielākajās pilsētās- Liepājā, Daugavpilī, jelgavā, Kuldīgā. Pirmās sacensības notika jau 1921. gadā (tās vēl nebija izsludinātas par atklātām). 1923. gadā Rīgā notika pirmās oficiālās publiski izziņotās volejbola sacensības. 1929. gadā volejbola vadību pārņēma Latvijas Basketbola savienība, līdz ar to volejbola attīstība tika bremzēta. Lielākais Latvijas volejbola panākums ir uzvara 1939. gada studentu pasaules meistarsacīkstēs Monako.
https://enciklopedija.lv/skirklis/6126-volejbols-Latvij%C4%81
http://efinedwww.periodika.lv/periodika2--dev.hviewer/view/indextml#panel:pp|issue:/g_001_0306113135|article:DIVL306|issueType:und
Pēc neatkarības atjaunošanas 1995. gadā Latvijas vīriešu volejbola izlase izcīnīja tiesības spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet sieviešu izlase finālturnīrā spēlēja trīs reizes. Vairākkārt Eiropas čempionāta finālturnīros spēlējušas arī Latvijas jaunatnes izlases. 2012. gadā Latvijas vīriešu volejbola izlase iekļuva Eiropas čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas spēlēs, kur cīņā par iekļūšanu finālturnīrā piekāpās Turcijai.
https://www.sporto.lv/sporta-veidi/volejbols/latvijas-volejbola-federacija/
Kopumā volejbols ir attīstijies veiksmīgi neskatoties uz ilgo attīstības ceļu. To arī mūsdienās ļoti aizrautīgi spēlē dažāda vecuma cilvēki. Manuprāt, tas kļuvis tik populārs, jo tā noteikumi ir viegli saprotami, laukums ir viegli iekārtojams, un pati spēle ir aizrautīga, emociju pilna un spraiga. Iespējams, ka nākotnē tā attīstīsies un pilnveidosies vēl vairāk. Es ceru, ka Latvijas komandas nākotnē būs vēl veiksmīgākas un nesīs Latvijas vārdu pasaulē vēl plašāk.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация