Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:229138
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Atgriezies Zalcburgā, Volfhangs iet tēva pēdās un kļūst par koncertmeistaru arhibīskapa kalpībā, kā vijolnieks un klavesīnists patstāvīgi piedalās Zalcburgas orķestra darbībā. Komponista ģēnijs atklājas ne vien faktā, ka tas, neskatoties uz lielo darba apjomu arhibīskapa labā, arī spēj sacerēt lielu daudzumu darbu, bet arī tajā, ka Mocarts gandrīz visus tā laika žanrus padziļina, bagātina un pārveido, atstājot nesajaucamas autora stila pēdas. Daudzie koncerti, simfonijas, kvarteti, sonātes un baznīcas mūzika, kuri tiek sacerēti šajā periodā, raksturo autora māksliniecisko interešu daudzveidību un iztēles plašumu.
Nespēja samierinātie ar paverdzinošos arhibīskapa attieksmi un saldsērīgas atmiņas par jaunības gadiem, kad tas tika apjūsmots kā brīnumbērns un apbērts ar dāvanām, nobriedušo mākslinieku neapmierināja un 1781. gadā tas aiziet no arhibīskapa galma. Šo lēmumu pastiprināja arī vēlme pamest Zalcburgu, kurā bija vērojama kulturālo interešu šaurība un nebija operteātra, kur īstenot savas skatuviskās ieceres. Mocarts ir vēsturē iegājis kā brīvdomātājs un nekautrējās nosodīt aizbildniecisko sistēmu un par arhibīskapa galma mūziķus raksturot kā „rupjus, nevīžīgus un izlaidīgus”.
Mākslinieciskās patstāvības un brīvības sākums bija pozitīvs – mākslinieks pārcēlās uz Vīni, kur pulcināja pilnas koncertzāles kā ievērojamākais Vīnes pianists.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация