Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:619200
 
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Windows 95 reģistrs.
Centrālā informācijas bāze Windows 95 tiek saukta par reģistru (Registry). Šī hierarhiskā datu bāze padara vienkāršāku op.sistēmas struktūru, tā kā atkrīt nepieciešamība pēc failiem AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS un INI- failiem (ja vien tos neizmanto kāda veca programma). Pateicoties reģistram op. sistēma viegli noskaņojas - tajā var glabāt lietotāju profilus un informāciju par sistēmas konfigurācijas parametriem. Tādā veidā var sadalīt viena datora resursus vairākiem lietotājiem un izveidot uz tā vairākas konfigurācijas.
Reģistra galvenā nozīme - centralizēta visas informācijas par aparātlīdzekļiem glabāšana, kura nepieciešama sistēmas konfigurācijai un Plug and Play (“ieslēdz- strādā”) iekārtu pašnoskaņošanai. Tajā tiek ievietota informācija par iekārtām un aparātlīdzekļu komponentēm, kura tiek iegūta uzskaitīšanas procesā (enumeration process) sistēmai ielādējoties. Kad tiek uzstādītas jaunas iekārtas, sistēma pārbauda reģistrā eksistējošo konfigurāciju, nosaka brīvos aparātresursus un tā konfigurē sistēmu, lai jaunā iekārta nekonfliktētu ar jau esošajām komponentēm.
Lai glabātu specifisku informāciju Windows 3.1 tika izmantoti inicializējoši (INI) faili. Piemēram, fails WIN.INI saturēja Windows vides noformējuma parametrus, fails SYSTEM.INI- sistēmas informāciju par aparātlīdzekļiem un iekārtu draiveru konfigurāciju, bet citi INI- faili (pieņemsim, MSMAIL.INI un WINWORD6.INI)- datus par konkrētiem pielikumiem.
Reģistrs atbrīvo mūs no visa šī haosa, uzglabājot visu informāciju (par sistēmu un konkrētām programmām) vienā vietā. Nākošā tabulā aprakstītas problēmas, kas saistītas ar INI- failiem,- un kuras tiek novērstas izmantojot reģistra mehānismu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация