Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:960909
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sākot ar 2.gadsimtu, Zemgale bija kultūras attīstības centrs, bet no 5. līdz 9.gadsimtam piedzīvoja savu lielāko saimniecisko, kultūras un izglītības uzplaukuma periodu. 9.gs. vēstures avotos minētas bija 7 zemgaļu zemes – Dobe, Spārnene, Tērvete, Silene, Rakte, Upmale, Dobele.
Lai aizsargātos no iebrucējiem, mūsu senči cēla pilis grūti aizsniedzamās vietās – pakalnos. Senlatviešiem bija attīstīta tirdzniecības, kuru sekmēja izdevīgie tirdzniecības ceļi un tirdzniecības iespēja ar tālākajām zemēm. Šie tālākie kaimiņi arī centās pakļaut mūsu senčus savai kundzībai, lai vairotu savas bagātības. Iebrucēji sāka izplatīt svešu ticību – kristietību. Šī ticība balstās it kā uz pārdabisku spēju piedēvēšanu cilvēkam dievībai – Jēzum Kristum. Tomēr iebrucēji guva prestsparu, mēģinot pakļaut baltu tautas.
Lai paplašinātu katoļu baznīcas ietekmi, pāvest aicināja uz krusta karu pret neticīgajiem, jeb „pagāniem”. Kuri atteicās labprātīgi pieņemt ticību, tos nogalināja, bet kuri pieņēma, tik un tā maksāja nodevas.
Pirmās pakļāva lībiešu un latgaļu zemes, vēlāk krustneši mēģināja pakļaut Kursu. Tāpēc kurši, vēlāk arī zemgaļi sāka neatlaidīgu cīņu pret iebrucējiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация