Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:462252
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šajā referātā mēs apskatīsim Ziemeļīrijas konfliktu un tā rašanās pamatus. autors centšas parādīt konflikta jēgu, iemeslus, pretstatīt konfliktā iesaistītās puses un vēl citus konflikta punktus. Patiesībā šis konflikts ir ļoti sarežģīts process, kura apskatei patiesībā nepietiktu pat tā ietveršana 7 sējumos. Par šo konfliktu un tā izcelsmi ir rakstījuši samērā daudzi autori un viņu viedoklis ir visnotaļ atšķirīgs un diferencēts. Konfliktam ir vairākas plāksnes, tādēļ tas referātam ir sarežģīts uzdevums.

Konflikta iemesli vēsturnieku skatījumā.
Konflikta iemeslus ir grūti izklāstīt detaļās, jo vēl vairāk tādēļ, ka neskatoties uz lielo pētījumu skaitu un apjomu par Ziemeļīrijas konfliktu, pētniekiem nav vienota viedokļa par to. Pēc 20 gadu un simtu pētnieku darba ir tikai daļējs kopējais viedoklis par tā problēmas iedabu un nekādas vienotības par tā iespējamo risinājumu. Robežas starp vēsturisko un politisko konflikta analīzi ir nojauktas, jo konfliktā saredzama liela daļa politikas un emociju. Īriem ziemeļos un dienvidos visiem ir vienāda vēstures izpratne viņiem vēsture ir piepildīta ar svētiem datumiem un sekulāro svēto piemiņas dienām, mocekļa kaps ir kā zīme pārējiem.
Tagad mēs apskatīsim teorijas par konflikta izcelšanās cēloņiem. Viena no konflikta pastāvēšanas teorijām, kuras autors ir Hanters ir šāda: miljons Ziemeļīrijas iedzīvotāju ir protestanti un kuri uzskata, ka tikai Ziemeļīrijas republika var nodrošināt viņu nākotni. No otras puses pusmiljons katoļu uzskata ka viņu vienīgais glābiņš ir apvienota Īrijas republika. Konflikta būtība pamatā slēpjas britu – īru attiecībās vairāku gadsimtu gaitā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация