Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:336730
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Politikas jēdziens ir ļoti plašs un daudzveidīgs, daudzi zinātnieki to ir skaidrojuši, tāpēc politikai ir ļoti daudz definīcijas. Politika ir sociāla zinātne, kas ir saistīta ar cilvēku un viņa darbošanos grupā. Politika ir arī mācību priekšmets. Politika viemēr ir dialogs, nevis monologs.
Var izdalīt četrus politikas skaidrošanas veidus: politika kā māksla, politka kā publiska darbība, politika kā kompromiss un saskaņa un politika kā vara. “Politika nav zinātne ... bet gan māksla”1 . Tā ir valdības māksla pārvaldīt sabiedrību. Politika lielā mērā ir saistīta ar politiķu darbību. Taču politiķi darbība bieži vien tiek vērtēta visai skeptiski, jo sabiedrībā ir iesakņojies viedoklis, ka viņi meklē labumu tikai sev, aizmirstot par savu tiešo pienākumu, tātad daudzi politiķi šo mākslu vēl nav apguvuši.
Politika kā publiska darbība atšķiras ar to, ka šajā aspektā netiek vērtēta tikai valdība, bet gan visa sabiedrība kopumā. Aristotelis ir teicis: “Cilvēks pēc dabas ir politisks dzīvnieks” , kas nozīmē to, ka cilvēks var dzīvot un veiksmīgi darboties tikai sabiedrībā. Tātad ne tikai politiskas institūcijas kā valdība var veidot politiku, to var veidot arī jebkura nepolitiska organizācija, piemēram, ģimene, klase utt. , lai panāktu savu interešu īstenošanu. Politikai ir jābūt “caurspīdīgai”, lai sabiedrība varētu brīvi tajā piedalīties.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1221711
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация