Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:144529
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pacients iestājās nodaļā ar sūdzībām par stipru klepu ar krēpām, sāpēm un paaugstinātu temperatūru, kurai ir tendence strauji kristies un atkal paaugstināties.
Pacients labprāt runā un atbild uz jautājumiem. Sarunas laikā pacientu mok klepus. Stacionarā nokļuvis naktī, akūti, jo bija stiprs klepus, kurš traucēja aizmigt. Pacients sūdzās par mokošu klepu un palielinātu krēpu izdali, vājumu, sliktu dūšu un ēstgrības trūkumu, sāpēm krūšu kurvī. Slikta pašsajūta sakarā ar augstu temperatūru.
Pacienta apģerbs ir tīrs, izgludināts, gulta sakopta, nav nepatīkamas smaržas. Elpošana paatrināta, virspusēja, sēja sarta. Klepojot pacients pietur ar rokām krūšu kurvi – tad mazinās sāpes. Paatrināts pulss – 100'; t°38,5, A/S 140/90 mmHg.
Bērnībā pacients slimojis ar bērnu infekcijām(vējbakas, masalas). Bieži slimojis ar augšējo elpceļu vīrusu infekcijām. Hroniskas slīmības ģimenē noliedz. Alerģijas pret medikamentiem nav novērojis.
Pacients strādā par šoferi. Darbs ir grūts, bieži jābrauc naktīs pakaļ precēm. Mājās arī nav iespējas pilnvērtīgi atpūsties. Esot mazs bērns(4 mēn. vecs), jāpalīdz sievai pieskatīt viņu. Sieva sēž majās bērnu kopšanas atvaļinājumā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация