Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:589377
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šodien esam beiguši skatīt Valda Neimaņa krimināllietu ar PVN izkrāpšanu no valsts budžeta vairāk nekā 1,2 miljonu latu apmērā, šādā veidā radot zaudējumus ne tikai Valsts budžetam, bet ietekmējot valsts sistēmu kopumā.
Nav strīdu par to, ka šis noziedzīgais nodarījums ir noticis. Par šo liecina gan lietā iegūto materiālu kopums, gan iegūtie pierādījumi no Valsts ieņēmuma dienestam, ņemot vērā arī liecinieku liecības.
Apsūdzētais laika periodā no 2001.gada janvāra līdz 2003.gada maijam saņēma no valsts budžeta naudas līdzekļus, noformējot dokumentus par faktiski nenotikušiem darījumiem: preču – koku palešu iegādi no SIA “TMARKET”, SIA “PC”, SIA “TAS” ar PVN likmi 18% un pārdošanu tālāk, noformējot eksporta darījumus ar izkraušanas vietām Eiropas valstīs un piemērojot 0% likmi, izmantoja ārzemēs reģistrētus uzņēmumus, kas nav reģistrēti kā nodokļu maksātāji, nav snieguši ienākuma deklarācijas un nekādu saimniecisko darbību neveica. Valdis Neimanis būdams SIA N&N vienīgā amatoerona, 26 reizes, rīkojoties analoģiskā veidā, SIA N&N PVN deklarācija pielikumā Pārskats par priekšnodokļa summām, kas iekļautas PVN deklarācijā, nepamatoti norādīja ziņas par darījumu partneriem un darījuma dokumentiem, kas deva tiesības uz nepamatotiem priekšnodokļa atskaitījumiem. Tādejādi, Valdis Neimanis ar savām mērķtiecīgajām darbībām ir izkrāpis no Valsts budžeta summu LVL 1 228 262,40 apmērā. Ar šādu savu rīcību Valdis Neimanis izdarīja Krimināllikuma 177.panta 3.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – krāpšana lielā apmērā. 193.panta ceturto daļu - Par finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa viltošanu, kā arī par šāda viltojuma izmantošanu, lielā apmērā. 195.panta trešo daļu - Par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, lielā apmērā.
Lai radītu šķietamību, ka Valda Neimaņa pārstāvētais uzņēmums veic reālus darījumus, un, lai iegūtu tiesības un PVN pārmaksas atmaksu, Valdis Neimanis noformēja koka palešu eksporta darījumus ar izkraušanas vietām Eiropas valstīs, par ko parakstīja nepieciešamos finanšu pavadokumentus, kurus iesniedza Valsts ieņēmumu dienestā, lai pieprasītu PVN pārmaksas atmaksas novirzīšanu citu nodokļu un maksājumu segšanai, kas arī tika izdarīts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация