Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:646784
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi
Viena pusperioda laikā (spriegums uz diodes ir pozitīvs) diode ir atvērta un viss spriegums plūst uz slodzei. Otra pusperioda laikā diode aizvērta un spriegums paliek pie diodes. Vairs nemainās strāvas virziens. Fp = Fie
Kondensators taisngrieža shēmā samazina strāvas pulsācijas, redzams 3. attēlā.
Sākumā tas strauji uzlādējas, līdz ir sasniedzis savu kapacitāti, tad izlādējas, bet tā notiek lēnāk. Tad process sākas no sākuma, tāpēc ir novērojamas pulsācijas. Palielinot kapacitāti, kondensatori izlādējas lēnāk.

Secinājumi
Pozitīvā pusperioda laikā atveras diodes D2 un D4. Strāva tiek taisngriezta. Bet negatīvā pusperioda laikā atveras D1 un D3 diodes. Tāpēc šajā gadījumā, tiek arī negatīvā pusperioda strāva taisngriezta, ko var novērot 6. attēlā. Fp = 2Fie
Viena pusperioda taisngriezis no divu pusperiodu taisngrieža atšķiras ar to, ka tas nepārveido maiņstrāvu līdzstrāvā, kad tā plūst pretējā virzienā, jo diode laiž strāvu vienā virzienā cauri. Bet, strāvai plūstot pretējā virzienā, divu pusperiodu taisngriezī tā plūst pa citām diodēm un atkal tiek taisngriezta. Kā arī pulsācijas ir samazinājušās divu pusperiodu taisngriezī, jo pēc taisngriešanas pulsācijas atkārtojas biežāk, bet kondensatori tās samazina un amplitūdas līdz ar to ir mazākas.

Kā zināms atvasinājums ir vienāds ar stāvuma leņķa tangensu. Ieejas impulsa pozitīvajā horizontālajā daļā, izejas impulsa vērtība ir gandrīz 0, jo horizontālā daļā stāvums ir 0. Tad sākas ieejas impulsa kritums. Tā stāvums ir vislielākais sākuma daļā, tāpēc izejas impulsa maksimālā vērtība atrodas šajā apgabalā. Izejas impulsam ekstrēms atrodas aptuveni tur, kur ieejas impulss maina polaritāti. No matemātikas atvasinājuma ekstrēms liecina par pārliekuma punktu. Tāpēc, ja horizontālo izvērsi paātrinātu, redzētu, ka ieejas impulsam nav lēcienveida krituma sākums, bet tas sākumā ir izliekts uz iekšu.
R4 un C3 ir nepieciešami augstfrekvenču signālu filtrācijai. Ja pastiprinātāja ieejā ir augstfrekvences trokšņu signāls ut(t) = Umax.tsinωt, tad tā atvasinājums ir
u`t(t) = Umax.t ωcosωt. Ja frekvence ir liela, tad pat maza ieejas trokšņa amplitūda būs spēcīgi pastiprināta. Tāpēc R4 un C3 augstfrekvencēs kalpo kā integrators (nofiltrē augstākas komponentes).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация