Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:192703
 
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus ir jāveido apstākļi, kas palielinātu Latvijas uzņēmēju konkurētspēju atvērtos preču un pakalpojumu tirgos, kā arī jārada priekšnoteikumi zināšanu ietilpīgu produktu ražošanai, kas nodrošinās lielākus ienākumus nākotnē.
Ierobežota budžeta apstākļos valsts atbalstam ir jābūt mērķtiecīgam un selektīvam, jo līdzšinējās tautsaimniecības attīstības tendences ir pierādījušas, ka tirgus mehānismi paši par sevi negarantē pārstrukturēšanos uz ienesīgākām ražošanas nozarēm, un tādējādi netiek veicināta pāreja no zemo tehnoloģiju un lētā darbaspēka izmantošanas balstītā uz zināšanām un inovācijām balstīta modeļa.
Vidējā un ilgtermiņā valstij ir jārada priekšnoteikumi uz zināšanām balstīto ekonomisko priekšrocību eksporta nozaru attīstībai, tai skaitā augstu tehnoloģiju nozarēm ar augstu pievienoto vērtību, kurām būs noteicošā loma turpmākajā ekonomikas attīstībā. Ņemot vērā gan Ekonomikas ministrijas veikto analīzi tautsaimniecības nozaru griezumā, gan Latvijas Bankas pētījumus ir izkristalizējušies vairāki valsts atbalsta prioritārie segmenti (skat. 3.1.nodaļu). Galvenie valsts atbalsta virzieni šo prioritāro segmentu atbalstam ir nodokļu stimuli, ES struktūrfondi un finanšu atbalsta instrumenti, izglītība un zinātne, kā arī atsevišķās nozarēs papildus identificētie specifiskie pasākumi, kuru ieviešana nepieciešama konkurētspējas veicināšanai. Konkurētspējas jomā Latvijas vājās pozīcijas globālajos tirgos parāda Pasaules ekonomikas foruma veidotais Globālās konkurētspējas indeksa reitings un Pasaules Bankas veidotais Doing Business indekss. Tieši šo vājo vietu pārvarēšanai ir jākļūst par Latvijas vienām no galvenajām prioritātēm ekonomikas politikas jomā. Konkurētspējai labvēlīgas vides radīšanai galvenie darbības virzieni ir nodokļu politikas pilnveidošana, administratīvā sloga mazināšana, mikro uzņēmumu atbalsta pasākumi, inovāciju veicināšana, finanšu instrumenti uzņēmējdarbības atbalstam, tai skaitā atbalsts uzņēmējdarbības uzsācējiem, preču un pakalpojumu eksporta stimulēšana, publiskās un privātās partnerības projektu īstenošana, apmācības, kā arī izglītība un zinātne.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация