Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:108032
 
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ļoti apbrīnojama un skaista tradīcija Lietuvā ir olu krāsošana ar karstu vasku, tieši tāpēc Lietuva vienmēr ir izcēlusies dažādos starptautiskos olu krāsošanas konkursos, jo saglabājusi šo seno tehniku, kas olas padara par maziem mākslas darbiem. Šim darbiņiem ir piemērotas vaska sveces un citi izstrādājumi, to skaitā arī bišu vasks. Tā kausēšanai noder eļļas lampiņas, neliels metāla trauciņš kausēšanai un mazās tējas svecītes. Var izmantot arī alumīnija karoti, tad to nepieciešams iestiprināt koka statīvā. Piemērotākas ir olas ar balto čaumalu. Vēl vajag vairāku veidu olu krāsas, kuras piedāvā lielveikalos. Katru no tām sajauc ar ūdeni atsevišķā pietiekami dziļā trauciņā, lai šķīdums pilnīgi apņemtu olu. Rakstu zīmēšanai izraugās kniepadatas, kuras iestiprina kociņā vai zīmuļa galā iestrādātā dzēšgumijā. Platāku ornamentu veidošanai der arī redīsspalvas. Vēl nepieciešamas salvetes vai papīra dvieļi olu nosusināšanai, šķīvītis un ass nazis vaska sasmalcināšanai un karote.

Pavasara saulgriežu svinēšana Latvijā
Latvijā pavasara saulgriežiem tāpat kā Lietuvā ir liela saistība ar kristiešu tradīcijām, taču aktuālas, protams, ir arī pagāniskās tradīcijas un rituāli. Lieldienas latviešiem ir auglības svētki, tāpēc aktuālākais Lieldienu simbols ir auglības simbols- ola.
Par populārākajām Lieldienu tradīcijām Latvijā uzskata vārtītu olu krāsošanu un dažādām aktivitātēm, kas seko pēc šīs krāsošanas un šūpošanos šūpolēs. Jo kurš gan nezina latviešu vispazīstamāko Lieldienu ticējumu, ka jo vairāk šūposies, jo mazāk visu nākošo gadu miegs nāks un vasarā odi nekodīs. Ar Lieldienām saistītas arī tādas tradīcijas, ka meitas dod olas puišiem par šūpošanu, kas zemtekstā nozīmē, ka meitas tādējādi slavina auglību. Ar olām ir ierasts mainīties, sisties. Nedrīkst aizmirst, ka pavasara saulgriežos tāpat kā ziemas saulgriežos svarīgs ir saules simbols un Lieldienās šo sauli simbolizē neviens cits kā ola.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация