Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:876315
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.02.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  STUDIJU PROGRAMMAS IZVĒLES MOTIVĀCIJA    3
2.  LĒMUMU KOKU IZMANTOŠANA DATORU SPĒLĒS    4
2.1.  Lēmumu koku būtība un darbības princips    4
2.2.  Lēmumu koki datoru spēlēs    5
3.  PIRMIE IESPAIDI PAR STUDIJĀM DITF    10
  SECINĀJUMI    11
  BIBLIOGRĀFIJA    12
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Mana izvēlētā tēma visnotaļ bija interesanta, tamdēļ, ka līdz šim nebiju īsti iedziļinājies lēmumu kokos un it īpaši to pielietojumos spēlēs.
Pirms referāta rakstīšanas man likās, ka nebūs diez ko daudz informācijas par šo konkrēto tēmu, tāda iemesla pēc, ka nebiju dzirdējis, ka lēmumu koki varētu būt saistīti ar spēlēm, bet izrādījās, ka mans pieņēmums bija aplams, jo lēmumu koki tiek plaši izmantoti spēlēs, lai “izrēķinātu” labākos veidus kā uzvarēt, izprastu spēles būtību un tās principus, un, lai izanalizētu spēles dažādu gājienu variācijas un to iespējamās sekas turpmākai spēles norisei.
Izbrīnu radīja fakts, ka dažām spēlēm, kā, piemēram “Go” vai šahs, lēmumu koki ir tik ļoti apjomīgi un sarežģīti, ka pat mūsdienu modernie un advancētie datori tos nespēj izmeklēt, vai arī to analizēšanai būtu nepieciešams ļoti daudz laika. Rakstot šo referātu es uzzināju, kā tieši ir jāzīmē pareizs un pilnīgs lēmumu koks, kas man palīdzēja vairāk izprast pēc kāda tad principa strādā šie lēmumu koki. Es arī sapratu to, ka pamatā lēmumu koku nav grūti uzzīmēt, bet problēmas rodas, tad, kad tas ir jāzīmē sarežģītas uzbūves spēlēm ar daudz iespējamiem gājieniem, jo tad veidojas ļoti liels skaits sazarojumu, kas pat datoram nav elementārs darbs to attēlot.
Līdz šim es pat nezināju, ka pat visparastākajai spēlei kā “krustiņi un nullītes” var tikt pielietots lēmumu koks jeb tā sauktais spēļu koks. Uzzināju arī to, ka ne vienmēr dators ir “gudrāks” par cilvēku, jo bieži vien iesācēji spēlē “Go” bez problēmām uzvar datoru, jo tas vienkārši nav spējīgs sekmīgi izlūkot gājienus tik tālu, lai varētu sev paredzēt noteiktu gājienu secību, kas rezultētos uzvarā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация