Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:372398
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.08.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi:
Darba izvirzītā hipotēze: „Pirktais minerālūdens satur H+, Fe3+, SO42- jonus, bet nesatur Cl- un CO32- jonus” tikai daļēji apstiprinājās, jo veicot jonu pierādīšanu minerālūdenī, tika pierādīti tikai divi joni, kas atrodas pirktajā minerālūdenī - H+, SO42-, bet tas nesatur Fe3+, Cl- un CO32-.
Kopumā tika pierādīti 5 joni. 1. jons - Fe3+ tika pierādīts ar H+ jonu. Ja dotais minerālūdens saturētu Fe3+ jonu, tad parādītos sārts krāsojums, bet veicot pirmā jona pierādīšanu, šīs izmaiņas netika novērotais. Ūdens nemainīja krāsojumu un palika tik pat caurspīdīgs, kā bija sākuma.
2. jons, kurš tika pierādīts bija H+. Tika ņemts indikators, kuram virsū tika iepilināts piliens. Universālindikātors krāsu nenomainīja. Tas liecināja par to, ka minerālūdens satur H+ jonus. Skatoties pēc universālindikātora skalas, dotais indikators uzrādīja pH=7, t.i. minerālūdeņa vide bija neitrāla.
3. jons, kurš tika pierādīts ar Ba2+ jonu bija SO42-. Lai uzzināt, vai dotais minerālūdens satur SO42- , tam tika pievienots Ba2+ jons, kuru rezultātā veidojas balts duļķojums ar baltām nogulsnēm. Pēc šī novērojuma varēja secināt, ka dotais ūdens satur SO42- jonus.
4. jons, kurš tika pierādīts ar Ag+ bija Cl-. Savienojoties šiem joniem kopā, vajadzētu parādīties baltām nogulsnēm vai baltam duļķojumam, bet šīs izmaiņas ūdenī netika novērotas. Secinot no tā, minerālūdens nesaturēja Cl- jonus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1333572
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация