Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:682561
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. attēlā redzamas augsnes pH izmaiņas atkarībā no augsnes horizontiem. Redzams, ka abi Ah horizonti ir ievērojami skābāki par pārējiem. Tas izskaidrojams ar to, ka trūdvielu akumulācijas horizontā ir uzkrātas humificētās nobiras (šajā gadījumā egļu vērī uzkrājas skujas, kas ir skābas). Pārējos trīs horizontus varētu raksturot kā bāziskus/neitrālus (pH svārstās no 7,32 līdz 7,46).
Interesanti, ka salīdzinot ar ph-metru mērītos un ar universālo indikatoru noteiktos rezultātus, praktiski visi rezultāti ar indikatoru bija zemāki. Tas izskaidrojams ar to, ka šie augsnes paraugi vairums ir bāziski/neitrāli, kas sakrīt ar indikatora maksimālo vērtību 7.

2. attēlā redzamas trūdvielu procentuālās izmaiņas atkarībā no augsnes horizontiem. Trūdvielas ir augsnes organisko vielu daļa, kas ir labi sadalījusies un kas radusies, bioķīmiski pārveidojoties augu un dzīvnieku atliekām. Izteikti redzama viena sakarība-jo dziļāks horizonts, jo mazāks trūdvielu daudzums. Tas ir loģiski, jo trūdvielas uzkrājas augsnes virsējos horizontos (O un A), zemāk tās tiek „pārvietotas” ar ūdeņu un augsnes dzīvnieku palīdzību. Sevišķi krasas izmaiņas redzamas starp Ah1 un Ah2 horizontiem (atšķirība 1,55 %). Jo lielāks trūdvielu daudzums, jo augsne ir auglīgāka. Pēc 2. attēla redzams, ka šajā augsnē (kā praktiski visās) auglīgāki ir virsējie slāņi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация