Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:959091
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  UZDEVUMA NOSTĀDNE    3
2.  UZDEVUMA FORMĀLA NOSTĀDNE    4
3.  TEORĒTISKAIS PAMATOJUMS    8
4.  UZDEVUMA RISINĀŠANA    10
4.1.  Risināšana ar lēmumu koku palīdzību    11
4.2.  Risināšana ar TreePlan    12
4.2.1.  Programmatūras iespēju apraksts    12
4.2.2.  Programmatūras pielietojums    13
5.  SECINĀJUMI    17
Фрагмент работы

5. SECINĀJUMI
Laboratorijas darbā tika izvirzīta problēma – kuru no alternatīvām izvēlēties pirmajā gadā – noalgot papildus darbiniekus vai arī iegādāties maizes cepšanas iekārtu. Tālākie lēmumi ir atkarīgi no vides stāvokļiem, kuri iestāsies 1.gadā. 2.gadā alternatīvu izvēle ir atkarīga no tā kādas būs pieprasījuma izmaiņas, kuras, savukārt, var ietekmēt projekts valdībā, par nodokļu celšanu. Lai atrastu labāko risinājumu 2.gadu garumā tika sastādīts lēmumu pieņemšanas koks.
Veicot aprēķinus tika secināts tas, ka visizdevīgāk uzņēmumam pirmajā gadā ir izvēlēties iegādāties maizes cepšanas iekārtu. Tālāk, ja tā 1.gadā ir jāremontē, tad 2.gadā tiek noalgoti papildus darbinieki, savukārt, ja 1.gadā nav jāremontē, tad visizdevīgāk ir noalgot papildus darbiniekus.
Lēmuma koka veidošanai tika izmantotas divas metodes. Vispirms veidoju koku MS Visio un vērtības rēķināju manuāli. Analizējot iegūto koku varu secināt, ka ir viegli pārskatāms, bet varēja redzēt tendenci, ka paaugstinoties periodu skaitam, tas kļūst daudzreiz liekāks un nepārskatāmāks – grūtāk izprotams. Tiek aizņemts diezgan liels laiks, lai sastādītu pārskatāmu lēmumu koku, kā arī veiktu aprēķinus.
Kā otru metodi izmantoju TreePlan paplašinājumu MS Excel. Izveidoju automātisku lēmumu koku, kur viegli un ātri izveidojot koku un savadot vides stāvokļu varbūtības, norādot izmaksas pie alternatīvām, kā arī norādot potenciālos rezultātus, tika iegūts automātiski aprēķināts rezultāts. Var secināt, ka būtiski tiek ietaupīts laiks. Rēķini notiek pēc definētām formulām, kā arī vizuālais izskats pašam nav jāveido – visu mezglu pievienošana notiek automātiski. Bet tāpat koks, paaugstinoties sarežģītībai un izmēram kļūst ļoti nepārskatāms. Strādājot ar šo programmu varēja redzēt tendenci, ka paaugstinot koka izmēru sistēmas reaģēšanas laiks krasi palēninās. Notiek ilgāks laiks, lai pievienotu jaunu mezglu, jo nepieciešams atjaunot vairākas formulas un laukus.
Kopumā var secināt, ka sastādot lēmumu pieņemšanas kokus, lēmējpersonai ir vieglāk izvēlēties nepieciešamās izvēles. Ir iespēja vizuāli redzēt visus notiekošos procesus un scenārijus. Manuprāt, lēmuma koki ir ērti pielietojami gadījumos, kad tiek apskatīts īss periods, kur nav daudz un sarežģītu izredžu punkti. Palielinoties sarežģītībai un izmēram, lēmumu koks kļūt grūti izprotams un pārskatāms.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация