Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:105551
 
Оценка:
Опубликованно: 12.09.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

irmajā fāzē notiek mediācijas līguma noteikumu apspriede un noslēgšana. Mediācijas līgums ir definēts Mediācijas likuma 8.pantā. Mediatoru Ētikas kodeksā ir noteikts mediatora pienākums pārliecināties par to vai puses saprot visu saistībā ar šo procesu. Šajā fāzē mediators uzmeklē puses vai procesu ierosina likumdevējs. Mediators izskaidro mediācijas principupus un noteikumus, kas jau ir noteikti mediācijas līgumā. Vēlreiz precizē laiku cik laiku konkrētās dienās iesaistītās puses var veltīt mediācijai, kā arī atgādina par nepieciešamību izslēgt telefonus un atgādina, ka puses varēs vienlīdzīgi izteikties un ir jāsaglabā savstarpējā cieņa. Tiek apspriesti arī tādi jautājumi kā izmaksas, to sadalījumus, arī uzteikuma tiesības.
Otrajā fāzē noskaidro fakitiskos un tiesiskos apstākļus strīdam, precizējot par kuriem no apstākļiem ir strīds. Tā kā atbilstoši Mediācijas likuma 5.pantam ir svarīgi atcerēties, ka abas puses ir vienlīdzīgas un pret tām būs vienāda attieksme- tās tiks vienlīdzīgi uzklausītas. Ar mediatora inicjatīvu puses izvēlās kura no abām sāks un pateicas otrai pusei par atļauju otram sākt, tādā veidā motivējot puses, ka šāds strīda risināšanas veids ir pareizais. Uzklausos faktiskos apstākļus mediatoram ir jāizvērtē cik lielu daļu no tā ir vērts klausīties, jo dažkārt tas var būt ļoti ilgs tādēļ, ka strīds pēc būtības ir ieildzis jau vairāku gadu garumā, tāpat arī izvērtē cik dziļa ieiešana detaļās ir nepieciešama. Puse kura klausās var ķļūt nepacietīga un sākt pārtraukt stāstītāju, mediators šādās situācijās cenšās rast risinājumu, lai pilnībā dzirdētu stāstu neaizvainojot nevienu no pusēm, piemēram, ļaut visus iebildumus dokumentēt, nevis izteikt skaļi un pēc stāstītā noklausīšanās tos pastāstīt. Šī fāze ir ļoti svarīga, jo tajā mediators uzklausot abas puses piefiksē svarīgāko, lai vēlāk tās varētu izklāstīt pusēm. Tātad tiek izveidots saraksts ar risināmajām problēmām un puses nosaka secību kādā tās tiks risinātas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация