Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:711042
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Arī par pasaules galu senajiem grieķiem bija savi uzskati. Viņuprāt, pasaules gals pienāks tad, kad kāds no Zeva bērniem jutīsies tik spēcīgs, lai gāztu tēvu no troņa.
Viens no sengrieķu mītiem vēsta par pieciem laikmetiem. Katrs no nākamajiem laikmetiem esot sliktāks, nekā iepriekšējais. Pamatojoties uz šiem uzskatiem, pasaule nevis attīstās, bet regresē. Par vislaimīgāko uzskatīja Zelta laikmetu, kad valdījis Krons. Vara laikmetā Zevs iznīcinājis cilvēci ar plūdiem, jo šie cilvēki esot kļuvuši augstprātīgi un neesot godājuši dievus.
Pēdējai - Dzelzs laikmeta - cilvēcei nelaimi esot atnesusi Pandora, daiļa meitene, kuru radījis Zevs. Pandora dzīvoja pie Prometeja brāļa Epimeteja, kuram tika uzticēts sargāt lādi ar dažādām likstām, slimībām, postošām kaislībām. Pandora, ziņkāres vadīta, slepeni atvērusi lādi un visas likstas, kuras bija ieslodzītas šajā lādē, tika brīvībā. Vienīgi Cerība nepaguva aizlidot, jo atradās pašā lādes apakšā. Nobijusies Pandora aizcirta lādei vāku. Šī notikuma dēļ cilvēka dzīve ir nelaimju un likstu pilna, tajā nav cerību.

Senajiem grieķiem šķita, ka dzīvot iespējams tikai sakārtotā pasaulē. Bet, tā kā pirms pasaules izveides pastāvēja haoss, tad pasaules stabilitāte ir ļoti nedroša. Tādēļ sengrieķi tiecās pēc stabilitātes un kārtības šajā mainīgajā, nejaušību pilnajā pasaulē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация