Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:102039
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.05.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

5. Izmantošana medicīnā
Nātrija bromīdam piemīt nomierinoša iedarbība, tas izskaidrojams ar to, ka broma joni pastiprina kavēšanas procesus galvas smadzeņu garozā. Nātrija bromīda terapeitiskā deva atkarīga no nervu sistēmas tipa, tāpēc to dozē stingri individuāli. Neirožu ārstēšanā nātrija bromīdu reizēm kombinē ar mazām kofeīna devām. Ja to ilgstoši lieto lielās devās, tie var organismā uzkrāties un broma joni var stāties hlora jonu vietā. Rodas saindēšanās — bromisms, kam raksturīgs nogurums, atmiņas pavājināšanās, izsitumi, nieze. Iespējams ari konjunktīvas un deguna gļotādas iekaisums. Ja radies bromisms, nātrija bromīda lietošana jāpārtrauc un uzturā jālieto daudz vārāmā sāls, jo hlorīdi veicina nātrija bromīds izdalīšanos no organisma.
Faktiskās pretepilepsijas zāles ilgstošai lietošanai. Izmanto Wolf - Hirschhorn sindroma ārstēšanai, epilepsijas lēkmju mazināšanai [2].
Nātrija bromīds tiek izmantots citu broma savienojumu sagatavošanai organiskajās sintēzēs.Tiek pielietots kā dezinfekcijas līdzeklis peldbaseinos.
Nātrija bromīds ticis izmantots kā zāļu starpprodukts farmācijas preparātos: miega, pretkrampju, diurētiskajos un nomierinošajos līdzekļos. Plaši izmantots arī kā bromīda jonu avots, kas ir farmakoloģiski aktīvi. Nātrija bromīds bijis viens no pretepilepsijas līdzekļiem, jo tam piemīt spēcīgas pretkrampju īpašības. Šobrīd nātrija bromīda kā pretkrampju līdzekļa izplatība ir samazinajusies [4].

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация