Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:564504
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Simetriskā kabeļa sakaru līnijas parametru aprēķins    2
1.1.  Darba uzdevums simetriskajam kabelim    3
1.2.  Simetriskā kabeļa primārie parametri    4
1.2.1.  Aktīvā pretestība pie maiņstrāvas    4
1.2.2.  Vadītāja pretestība pie līdzstrāvas   
1.2.3.  Induktivitāte   
1.2.4.  Kapacitāte   
1.2.5.  Vadāmība   
1.3.  Simetriskā kabeļa sekundārie parametri   
1.3.1.  Vājinājuma koeficients   
1.3.2.  Fāzes koeficients   
1.3.3.  Viļņa pretestība   
1.3.4.  Elektromagnētiskā viļņa izplatīšanās ātrums   
1.4.  Pētījumu izdarīšana un saņemto rezultātu analīze   
1.5.  Aprēķinu ceļš pie 800 Hz un grafiki   
1.6.  Atbildes uz jautājumiem   
Фрагмент работы

1.7. Secinājumi
Praktiskā darba izstrādes laikā es iepazinos ar simetriskā kabeļa primārajiem un se-kundārajiem parametriem, ka arī apguvu teorētiskas zināšanas par to. Simetrisko kabeļu primārajos parametros ietilpst: Aktīva pretestība pie maiņstrāvas, vadītāja pretestība pie līdzstrāvas, vadāmība, induktivitāte un kapacitāte. Pie sekundārajiem parametriem pieder vājinājuma un fāzes koeficients, viļņa pretestība un elektromagnētiskā viļņa izplatīšanās ātrums. Pēc aprēķiniem tika konstruēti grafiki.
Aktīvā pretestība pie maiņstrāvas ir atkarīga no: vadītāja pretestības pie līdzstrāvas, savijuma koeficienta (manā gadījumā χ = 1.01), zudumu koeficienta vadītājā virsmas efek-ta rezultātā, zudumu koeficienta vadītājā tuvuma efekta rezultātā, zudumu koeficienta va-dītājā atkārtota tuvuma efekta rezultātā, funkcijas, kura raksturo kaimiņvadu tuvuma efektu elementārā grupā, attāluma starp vadītāju centriem (manā gadījumā a = 2.96), un vadītāja diametra. Aktīvā pretestība pie maiņstrāvas pieaug, ja palielinās signāla frekvence, kā arī, ja pieaug vērtība zudumu koeficientam vadītājā virsmas efekta rezultātā un zudumu koefi-cientam vadītājā tuvuma efekta rezultātā. Aktīvās pretestības izmaiņu atkarībā no frekven-ces var aplūkot grafikā.
Pretestība pie līdzstrāvas ir atkarīga no vadītāja materiāla, tā ģeometriskā lieluma un temperatūras. Tā nav atkarīga no signāla frekvences. Vadītāja pretestības aprēķinu formulā pie līdzstrāvas divvadīgai līnijai ietilpst parametri ρ – vadītāja īpatnējā pretestība, π, līnijas garums (šajā gadījumā līnija ir 1000 m gara, divvadīga, respektīvi, vadītāja pārestību pie līdzstrāvas aprēķina pēc l = 2 * 1000 m) un vadītāja diametrs. Zudumu koeficientus F(x) G(x), H(x), Q(x) nosaka atkarībā no (x) parametra, kuru iegūst pēc dotās formulas, tālāk F(x) G(x), H(x), Q(x) koeficientus nosaka pēc interpolācijas metodes.
Induktivitāte ir atkarīga no vadītāja materiāla, vadītāja izmēra un attāluma starp vadī-tājiem. Tradicionāli palielinoties pārraides frekvencei induktivitātei ir tendence samazinā-ties, tas saistās ar Q(x) lielumu, kurš samazinās, jo magnētiskā lauka izspiešana no vadītāja samazinās. Koeficients Q(x) raksturo pretestības pazemināšanos virsmas efekta dēļ un tas vienmēr būs mazāks nekā 1.
Kapacitāte nav atkarīga no frekvences, bet to nosaka izolācijas materiāls, vadītāju ģeometriskie izmēri un attālums starp vadītājiem. Manā gadījumā, izolācijas materiāls ir PVC. Kapacitāte paliek nemainīga visā frekvenču diapazonā. Kabeļa kapacitāti iespaido izvēlētais izolācijas materiāls un tā dielektriskā caurlaidība, kas PVC ir no 4 līdz 5. Kapaci-tātes forumā ietilpst parametri χ – savīšanas koeficients,  - koeficients, kas raksturo ķēžu dzīslu tuvumu, apvalka un ekrāna ietekmes pakāpi, a - vadītāja attālumam starp vadītāju centriem. Grafikā uzskatāmi redzams, ka kapacitāte nemainās atkarībā no frekvences.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация