Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:703000
 
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi:
Eksperimentā iegūtais Junga elastības modelis bija vidēji 7.44*1010 Pa, pēc wikipediā minētajiem datiem šāds rezultāts atbilst alumīnijam, bet dotā stieple bija no vara ar elastības modeli 11.8*1010Pa. Iegūtais rezultāts diezgan daudz atšķīrās no tā, kas būtu bijis jāiegūst. Iespējams, eksperimentā izmantotā vara stieple jau bija deformēta. Kā arī šādu rezultātu atšķirību varēja radīt mērinstrumentu kļūdas.
Vislielāko neprecizitāti rezultātā varēja radīt neprecīzi nolasīts diametra rādījums, jo šis rādījums, lai iegūtu stieples elastības modeli, ir jākāpina kvadrātā. Pārējo rezultātu mērinstrumentu kļūdas un, iespējams, nedaudz neprecīzi nolasītie mērījumi, kas varēja rasties no tā kādā redzes leņķī nolasa mērījumu, kā arī no cilvēka, kurš nolasa mērījumus redzes īpatnībām, tik daudz stieples elastības modeli nevarēja ietekmēt tik daudz, jo netika kāpināti.
Stiepli noslogojot un atslogojot tās pagarinājums pie vienādas slodzes atšķīrās, kas grafiski parādās kā histerēzes cilpa.
Lai eksperimentu varētu veikt precīzi un nerastos kļūdas, katru reizi vajadzētu izmantot jaunu stiepli, jo tā deformējas un pēc daudz veiktiem eksperimentiem tās elastības koeficients izmainās. Protams, ka eksperiments būtu veikts precīzāk, ja mērot stieples pagarinājumu būtu izmantotas digitālās ierīces ∆l nolasīšanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация