Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:977973
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.07.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sastopamās augsnes pārsvarā ir iekultivētas aluviālas karbonātaugsnes, krastu nogāzēs – erodētas augsnes. Pie upēm sastop arī velēnu glejaugsnes, velēnpodzolētās glejaugsnes, lēzenākās nogāzēs – brūnaugsnes. Atsevišķās vietās – tipiskais podzols, velēnu podzolaugsnes (Latvijas ģeogrāfijas atlants, 2009.)
Pateicoties brūnaugšņu auglīgumam Abavas krastu ielejas ir viena no vislabāk iekultivētajām senlejām Latvijas teritorijā Abavas krasti atrodas dabas parka teritorijā, tāpēc lauksaimniecība vietām ir ierobežota. Abavas tuvumā ir sastopami tādi derīgie izrakteņi kā māls, smilts un grants, kā arī neatsverams ir pats saldūdens resurss. Mežainums – aptuveni 50%, kas palielinās aiz Sabiles un dominē no Rendas līdz Abavas ietekai Ventā. Pateicoties mitruma režīmam izveidojušās kūdras ieguves vietas. (Latvijas daba, 1994.-1998.). Abavas upes tuvumā izvietojušās vairākas urbānas teritorijas, kas vienlaikus ir arī kultūrvēsturiska vērtība – Kandava un Sabile, kā arī citas, mazākas apdzīvotas vietas – Renda, Veģi, Valgale, Priedes u.c. (Latvijas ģeogrāfijas atlants, 2009.).
Abavas izbūvēta hidroelektrostacija - Bišpēteru HES (Valsts Vides dienests, 2009.) un netiešā upes ielejas apkārtnē notiek koksnes iegūšana. Abavas upei vietām pietuvojas autoceļi. Abavas upe ir bagāta ar zivju resursiem, piemēram, Asari, Ālanti, Raudas, Līdakas, Sapali, Vimbas u.c., bet noteikti makšķerēšanas ierobežojumi, nenotiek rūpnieciska zivju makšķerēšana (Ministru kabinets, 2009.).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация