Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:272140
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Hidropneimatiskās spiediena tvertnes jeb hidrofori    3
2.  Ārējā Ūdensvada tīkla detalizējums, skatakas    5
3.  Kanalizācijas tīkla skatakas    6
4.  Ēku cieto atkritumu aizvākšanas sistēmas    9
5.  Lietusūdeņu aprēķina daudzuma noteikšana saskaņā ar LBN. Lietus kanalizācijas tīkla projektēšana    11
6.  NAI bioloģiskie filtri    13
  Literatūra    14
Фрагмент работы

6. NAI BIOLOĢISKIE FILTRI
NAI- notekūdeņu attīrīšanas ietaises. Bioloģiskais filtrs ir ietaise notekūdeņu bioloģiskai attīrīšanai mākslīgi radītos apstākļos [1]. Mikroorganismi sadala organiskās vielas, iegūstot enerģiju jaunu mikroorganismu atīstībai [5]. Biofiltru priekšrocības: attīrīšanas procesam nav nepieciešama elektrība, augsta attīrīšanas pakāpe (98%), zemas ekspluatācijas izmaksas, nekaitē sadzīves ķīmija, pēc uzstādīšanas attīrīšanu sāk 1-2 dienu laikā [6].
Filtrus var iedalīt pēc ražības: pilienu un augstslodzētie, pēc skābekļa padeves veida: ar dabīgu vai mākslīgu ventilāciju (aerofiltri), pēc darbības veida: pilienu- notekūdeņus izsmidzina uz pildmateriāla, rotējošie kontaktori ar fiksētu bioplēvi un iegremdētie biofiltri.
Pilienu biofiltri, skat. 6.1.att., kur 1-filtra pildmateriāls, 2- filtrējoša pamatne, 3- kustīgs rasinātājs, 4- notekūdeņu padeves cauruļvads, 5- savācējtekne, sastāv no tvertnes, filtra pildmateriāla, notekūdeņu sadales sistēmas un drenāžas.
Filtrus izmanto ietaisēs ar ražību līdz 1000m3/dn [1]. Darbības princips: notekūdeni periodiski sadala pa tvertnes virspusi, kas plēvītes un pilienu veidā plūst caur filtru. Uz pildmateriāla veidojas plēvīte no neizšķīdušā koloidālā piesārņojuma, tajā esošie mikroorganismi gaisa klātbūtnē sadala notekūdeņos esošo organisko piesārņojumu. Atmirusī substance tiek noskalota ar caurplūstošu ūdeni un izvadīta uz otru nostādināšanas tvertni, kur plēvīti atdala no notekūdeņiem. Aprēķinu veic balstoties uz pildmateriāla tilpumu, sekciju skaitu, notekūdeņu sadales ierīču un attīrīto notekūdeņu savākšanas tekņu izmēriem.
Augstslodzētajiem biofiltriem ir palielināts filtrslāņa biezums, graudainība, ir citādāka filtra dibena un drenāžas konstrukcija. No ekspluatācijas viedokļa ir notekūdeņu padeves pārtraukumu samazināšana un hidrauliskās slodzes palielināšana- veicina plēvītes izskalošanu un iespējama recirkulācijas izmantošana. Aprēķinu nosaka balstoties uz darba augstumu (zems vai augsts), hidraulisko slodzi un padodamā gaisa daudzumu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация