Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:496351
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savukārt bērna personiskās jēgas aspekts saprotams, kad salīdzina, kā bērni vienkārši zīmuli krāso jebkuru attēlu un kā viņi rīkosies, ja tiks rosināti izkrāsot savu māju, savas mammas kleitu utt. Bērnam tuvākas šķiet lietas, kas kaut kādā mērā tomēr konkrēti attiecas arī uz viņu pašu. Ir jūtama cita attieksme, kad bērnam pedagogs uzzīmē kaut ko, ko bērns lūdz, tikai un vienīgi viņam pašam.
Daudzi bērni ir īpaši jāstimulē, lai priecātos par paveikto vai lai gūtu drosmi pārvarēt grūtības. Tas varētu būt ģimenes iespaidā, kad bērna „labais” padarītais darbs tiek uztverts kā pats par sevi saprotams, bet „sliktais” nopelts. Ir vecāki, kam trūkst dziļākas izpratnes par bērna attīstību, kas nepievērš nozīmi bērna „darbiņiem”. Prieku par paveikto stimulē bērna brīvība, darbojoties ar materiāliem, kā arī katram atbilstošs laiks – ir slikti, ja nākas bērnu atraut no tā, kas viņu aizrauj. Diemžēl bērnudārzā pastāv tāda lieta kā režīms, un tāpēc pedagogam dažkārt ir „jālec vai no ādas laukā”, lai panāktu bērna uzmanības novēršanu no iesāktā pēc iespējas saudzīgāk.
Bērnu motivē darboties arī vajadzība kaut ko apgūt, iemācīties. Parādiet bērnam ziepju burbuļu pūšanu – neatrodas neviens pats, kas nevēlētos arī pats apgūt prasmi „izveidot lidojošo, mirdzošo bumbu”. Tātad bērnu ieinteresēšanā arī jauna darbība ir svarīgs apstāklis, tikai jāraugās, lai tā nebūtu par sarežģītu vai pārāk vienkārša, jau zināma. Svarīgi, lai uzdevums būtu tāds, kuru veicot, bērns jau iekšēji būtu orientēts uz panākumu un sevis apliecināšanu.
Zināma saistība ar bērna iekšējo motivāciju darbībai ir ari pedagoga novērtējumam – ārējai parādībai. Pēc biheivioristu viedokļa, bērna darbībai ir vajadzīgs pastiprinājums, ko dod pozitīvs pieaugušā atbalsts. Vispopulārākais ārējais pastiprinājums ir uzslava. Pie ārējiem pastiprinājumiem pieder arī neverbālā rīcība – pedagogs uzsmaida, noglāsta vai kā citādi pauž savu atbalstu bērna darbībai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация