Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:386633
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  VISPĀRĒJĀ INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU    3
1.1.  AS X BANKAS PAMATPAKALPOJUMI    7
1.2.  AS X BANKAS ATBALSTS    18
1.3.  AS X BANKAS FINANŠU RĀDĪTĀJI    20
2.  AKTĪVU UN PASĪVU PĀRVALDĪŠANAS KĀRTĪBA UZŅĒMUMĀ    23
2.1.  LIKVIDITĀTE    24
2.2.  PROCENTU LIKMJU RISKA KONTROLE    26
2.3.  INVESTĪCIJU POLITIKA    26
2.4.  PAPILDNOSACĪJUMI    28
3.  LATA PIESAISTES PIE EIRO IETEKME UZ UZŅĒMUMA DA ĪBU    31
  SECINĀJUMI    35
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN CITI ZIŅU AVOTI    38
  PIELIKUMI    38
Фрагмент работы

1992. gada 5. maijā X banka tika reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā. Uzņēmuma tiesiskā forma ir izvēlēta saskaņā ar Latvijas likumdošanu, tas ir, Kredītiestāžu likumu - X bankas dibināšanu, da ību, reorganizēšanu un likvidēšanu regulē šis likums, likums “Par akciju sabiedrībām”, likums “Par vērtspapīriem” un citi likumdošanas akti – tāpēc X banka ir Akciju Sabiedrība.
X bankas vēsture aizsākās 1992. gadā, kad uz Latviju no ASV atbrauca Citicorp grupas kompānijas Diners Club viceprezidents Tonijs Levins, lai pētītu Baltijas valstu finansu tirgu. Tika nolemts dibināt neatkarīgu banku, kas būtu rietumnieciski konservatīva, bet vienlaikus arī novatoriska attiecībā uz finansu servisa līmeni. X banka tika dibināta, lai apkalpotu uzņēmumus un firmas, kas uzturēja starptautiskus ekonomiskus sakarus un veica finansiālus darījumus Baltijā, Austumeiropā, Rietumeiropā, Centrāleiropā, NVS valstīs, kā arī Ziemeļamerikā.
AS "X banka" mērķis ir sniegt Klientam finansu pakalpojumus jaunā, modernizētā un maksimāli ērtā līmenī. Tādēļ, ja Klientam, saņemot X bankas pakalpojumu, ir radušās kādas neskaidrības, ierosinājumi vai sūdzības, X banka ir gatava sniegt izskaidrojumu un atrisināt radušās problēmas.

Šodien Latvijā X banka ir ceturtā lielākā pēc aktīvu kopapjoma 23 banku vidū un devītā lielākā Baltija valstu komercsabiedrību vidū1 (pielikums Nr. 1 ) un neapšaubāms līderis korporatīvo klientu un turīgo privātpersonu apkalpošanas sfērā.
Tā ieņem stabilu ceturto vietu arī noguldījumu apjoma ziņā (579 751,4 tūkst.Ls) un piekto vietu kapitāla un rezervju ziņā (47 466,5tūkst.Ls). Tādējādi X banka ieņem 8% tirgus banku sektorā. Lai arī X bankai ir stabila ceturtā vieta jau vairākus gadus, pēc kapitāla atdeves tā 2002. gadā ierindojas otrajā vietā, apsteidzot gan Unibanku, gan Hansabanku, un arī Parekss banku, kas liecina, ka X banka strādā kvalitatīvi. Bet, manuprāt, pakāpties augstāk X bankai būs grūti, jo šobrīd tā aizņem uz pusi mazāku tirgus daļu nekā Hansabanka, Unibanka vai Parekss banka. Kā arī X banka orientējas uz lielajiem, korporatīvajiem klientiem, nevis daudz mazajiem, piemēram, studentiem, pensionāriem.
Tā ir viena no ietekmīgākajām Latvijas bankām, kas da ojas finanšu tirgū jau vairāk nekā 10 gadu. X bankas lielā pieredze ļauj piedāvāt klientiem gan pilnu X bankas pakalpojumu klāstu, gan individuālās ekspertu konsultācijas finansu stratēģijas jomā.
X bankai ir sada ības partneri visā pasaulē - Eiropā, ASV un NVS valstīs. Tā pamatoti tiek uzskatīta par līderi banku tehnoloģiju ieviešanā Latvijā. Daudzus pakalpojumus, kas šodien jau tiek uzskatīti par parastiem, pirmo reizi vietējā tirgū piedāvāja tieši X banka.
2001. gada februārī A/S “X banka” iegādājās 100% A/S “Saules banka” akciju, tādā veidā kļūstot par vienīgo bankas īpašnieku. Pēc reorganizācijas procesa beigām, kas notika pēc tam, kad savu atļauju bija devusi Latvijas banka, kā arī saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem “Par uzņēmējda ību”, “Par kredītiestādēm”, “Par akciju sabiedrībām” un citiem normatīvajiem aktiem, A/S “X banka” kļuva par pilntiesīgu A/S “Saules banka” īpašnieku, pārņemot pilnā mērā tās aktīvus, kā arī visu atbildību pret juridiskām un privātpersonām. Pateicoties tam, X banka ieguva iespēju pārņemt Saules bankas labi attīstīto norēķinu karšu un bankomātu tīklu, bet Saules bankas klienti ieguva iespēju izmantot X bankas nevainojamo maksājumu sistēmu.
Sakarā ar šo svarīgo notikumu bankas da ībā, X banka ne tikai ieņem vadošās bankas pozīciju korporatīvajiem Klientiem Latvijā, bet arī pretendē uz līdzīgu statusu visā Baltijā.
Uzņēmums da ojas pamatojoties uz AS ”X banka” statūtiem, AS ”X banka” akcionāru pilnsapulces, Padomes un Valdes lēmumiem, AS ”X banka” apstiprinātiem normatīviem metodiskajiem dokumentiem, Valdes priekšsēdētāja (prezidenta) rīkojumiem, Finansu un kapitāla tirgus komisijas lēmumiem un rīkojumiem, Ministru kabineta un Latvijas bankas lēmumiem un rīkojumiem, Latvijas Republikas likumdošanas aktiem.
X bankas augstākā vadības institūcija ir Akcionāru Sapulce, kam tieši pakļauta ir bankas Padome, trešajā līmenī ir bankas Valde. AS akcionāru kopsapulce tiekas vienu reizi gadā. Izpildvara pieder X bankas Pārvaldei, kas sastāv no valdes priekšsēdētāja, tā vietniekiem un valdes locekļiem.
Uzņēmuma struktūra ir matricveida un diezgan komplicēta. (Pielikums Nr. 2). Tā sastāv no 6 valdes locekļiem, 2 priekšsēdētāja vietniekiem un priekšsēdētāja. X bankas vadības struktūra ir apstiprināta ar X bankas Padomes lēmumu. X bankas da inieka pakļautība tiek veidota saskaņā ar Valdes sēdē apstiprinātu štatu sarakstu. Katrs valdes loceklis atbild par savu nozari uzņēmumā. Piemēram, Valdes priekšsēdētāja, prezidenta Maikla Borka pakļautībā ir juridiskā, personāla pārvalde, iekšējās drošības dienests, IT, risku pārvaldes nodaļa un sekretariāts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация