Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:263362
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.07.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

DARBA LĪGUMA ANALĪZE

14.DARBA DEVĒJS pieņem DARBINIEKU pamatdarbā, un DARBINIEKS apņemas pildīt direktora amata pienākumus.
Analīze: Šīs pants ir iekļauts darba līgumā saskaņā ar DL 11.nodaļas 40.panta 5.daļu, proti, nosaucot darbinieka profesiju/amatu, bet nenosaucot vispārīgu nolīgta darba raksturojumu, atrunājot to 2. Punkta un nosaucot par Amata aprakstu, kā Darba līguma neatņemamo daļu. Kā arī šo punktu, manuprāt, iekļauj Darba līgumā, pārfrāzējot DL 9.nodaļas 28.panta 1.daļu par darba tiesisko attiecību nodibināšanu starp DARBADEVĒJU un DARBINIEKU, vienīgais, nav piebilsts, kā šīs attiecības ir dibinātas ar darba līgumu.
15.DARBINIEKS apņemas veikt darbu saskaņā ar amata pienākumu aprakstu, kas pievienots Līgumam kā Pielikums A. Amata apraksts tiek uzskatīts par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu. DARBINIEKS ir tieši pakļauts valdes locekļiem un apņemas pildīt vadītāja norādījumus.
Analīze: Šīs punkts ir iekļauts Darba līgumā saskaņā ar DL 9.nodaļas 28.panta 2.daļu, vienīgais, viņš ir stipri pārtaisīts: DL ir teikts, kā darbinieks uzņemas veikt noteikto darbu, pakļaujoties noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem, bet šajā Darba līgumā ir teikts, ka darbinieks uzņemas veikt noteikto darbu tikai saskaņā ar Amata aprakstu, ir pakļauts valdes locekļiem un apņemas pildīt vadītāja norādījumus – nevis strādāt saskaņā ar DD rīkojumiem vai pavēlēm, kas nav īsti korekti teikts. Kā arī šajā līgumā vajadzētu lietot jau nosauktos pušu apzīmējumus, proti – “vadītāja” vietā lietot DD, vai nu šajā pat punktā dot skaidrojumus, kas ir uzskatāms par “vadītāju”. Es uzskatu, ka šī punkta formulējums neatbilst DL prasībām un noteikumiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация