Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:578373
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.01.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēka un iekārtas    5
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    6
2.  Ūdensapgāde    7
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)    8
4.  Apgaismojums    9
5.  Ventilācija    9
6.  Ģērbtuves un tualetes    10
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    10
8.  Iekārtas un darbarīki    11
9.  Ražošanas higiēnas prasības    12
10.  Personāla higiēna    15
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    16
12.  Pārtikas atkritumi    18
  Priekšlikumi    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikums    22
Фрагмент работы

PRIEKŠLIKUMI
1. Ēdināšanas uzņēmumam „Ķīvīškrogs” vajadzētu izstrādāt vienotus formas tērpus viesmīlēm, lai vieglāk būtu atšķirt apkalpojošo personālu no klientiem.
2. Ieteicamāk būtu ja darbinieku formas tērpus mazgātu speciāla firma, ne darbinieki paši mājās, jo tā varētu nodrošināt augstāku tīrības līmeni.
3. Tā kā starp sienu flīzēm uzņēmumā ir 1,2 cm atstarpes, autore ieteiktu tās tīrīt un dezinficēt, cik bieži vien iespējams.
4. Iegādāties dekoratīvās līstītes uz grīdu – sienu – griestu salaiduma vietām ieapaļās formās, lai būtu vieglāk tīrīt.
5. Personālam vajadzētu atsevišķu tualeti, lai nebūtu jāizmanto klientu tualete.
6. Vajadzētu atbrīvoties no galda piederumiem ar koka galiem, jo tie jau sen ir zaudējuši savu sākotnējo izskatu.
7. Noasfaltēt grantētā ceļa posmu, kas ir uzņēmuma teritorijā.
8. Pilnībā iežogot uzņēmuma teritoriju, lai nevarētu piekļūt meža zvēri un citas nevēlamas personas.
9. Griezties pie mežniecības un lūgt atļauju, lai varētu nozāģēt lielos kokus, pie ražošanas telpas logiem, kas vasarā ir pilni ar kukaiņiem un putniem, bet rudenī ar birstošām lapām.

SECINĀJUMI
1. Lai ēdināšanas uzņēmums spētu veiksmīgi darboties, tam ir jāievēro labas higiēnas prakses vadlīnijas un daudz likumu, piemēram, Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.852/2004 „Par pārtikas produktu higiēnu”.
2. Uzņēmumā ir jābūt izstrādātam mazgāšanas – dezinsekcijas plānam, vēlams, lai būtu izstrādāti arī personāla higiēnas noteikumi.
3. Uzglabājot pārtikas produktus, ēdināšanas uzņēmumā ir jāievēro to uzglabāšanas temperatūra un ēdienu savienojamība tos uzglabājot, lai nerastos mikroorganismi.
4. Materiāliem un priekšmetiem, kuri nonāk saskarē ar pārtiku jābūt nekaitīgiem, netoksiskiem un drošiem.
5. Ēdināšanas uzņēmumā „Ķīvīškrogs” darbam par pamatu tiek ņemtas lielākoties higiēnas vadlīnijas, nodrošinot, kvalitatīvu un cilvēkiem nekaitīgu pārtiku.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация