Mūsdienās arvien populārāki kļūst dažāda tipa sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, kuros cilvēki var paēst uz vietas vai iegādāties ēdienu līdzņemšanai. Tas ir saistīts ar to ka šodienas dzīves ritms ļoti biezi neļauj mums pašiem gatavot sev ēdienu. Tāda rīcība ir diezgan neapdomīga, jo mēs nevaram būt pārliecināti, ka ēdiens, kuru mums padod ir kvalitatīvs. Uzņēmumiem, kuri nodarbojas sabiedriskās ēdināšanas sfērā, ir stingri jārūpējas par ēdienu kvalitatīvu gatavošanu un pasniegšanu, kā arī par kopējo sanitāri – higiēnisko stāvokli uzņēmumā. Tomēr bieži uzņēmumi to, diemžēl, nedara. Sakarā ar to, es izvelējos novērtēt pēc sanitār i- higiēniskiem standartiem kādu no sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, lai pārliecinātos vai mēs varam tur ēst. Praktiskā darba ietvaros es izvērtēju vienu no „MC’DONALDS” restorāniem, kurā šovasar nostrādāju trīs mēnešus.
Darba mērķis: pēc konkrētā plāna izvērtēt ēdināšanas uzņēmuma „MC’DONALDS” atbilstību sanitāri - higiēnisko normu prasībām un noteikumiem.…