Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:769073
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    1
  Annotation    2
  Ievads    4
1.  SIA „Lipskis” struktūra un galvenie mērķi    6
2.  SIA „Lipskis” darba kārtības noteikumi    7
3.  Guļbaļķu apstrādes process un sagatavošana būvniecībai    8
4.  Guļbūves    9
4.1.  Koku sugas guļbūvēs    10
4.2.  Baļķu veidi    11
4.3.  Guļbūves pamati    12
4.4.  Guļbūvju jumti un siltumizolācija    12
4.5.  Guļbūves stili    13
4.6.  Koksnes aizsardzība    14
4.7.  Guļbūves interjers    14
  Secinājumi    15
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    16
  Pielikums    17
Фрагмент работы

Mežs līdzās zemei un jūrai ir Latvijas lielākā nacionālā bagātība. Latviešus ar mežu jau no seniem laikiem saistījušas kultūrvēsturiskas, emocionālas un ekonomiskas saites, kas laika ritumā pilnveidojušās, savstarpēji bagātinot vienai otru Mūsu zemes vēsturiskie, klimatiskie un ģeogrāfiskie apstākļi radīja labvēlīgu vidi mežsaimniecības attīstībai, kas savukārt nodrošina ar kvalitatīviem un daudzveidīgiem, pie tam, atjaunojamiem resursiem kokapstrādes un pārstrādes rūpniecību.
Rūpniecība ir viena no nozīmīgām nozarēm Latvijas tautsaimniecībā un kokapstrāde ir otrā lielākā nozare pēc pārtikas rūpniecības. Mūsdienās aizvien vairāk tiek attīstīta un pieprasīta guļbūvju būvēšana. Gandrīz katrai ziemeļu tautai laika gaitā ir izveidojušies savi paņēmieni siltu koka māju būvniecībā.
Praksi izgāju uzņēmumā SIA „Lipskis” kurš atrodas Rīgā, bet filiāle ir Andrupenē. Šis uzņēmums lielākoties nodarbojas ar guļbūvju būvniecību. SIA „Lipskis” būvētās ēkas sastopamas praktiski pa visu Latvijas teritoriju. Piemēram, pēdējie lielākie objekti tika uzstādīti Jelgavā, Ķekavā, Saulkrastos, Vecumniekos. Uzņēmuma galvenie mērķi ir saražot kvalitatīvas guļbūves, pabeigt darbu noteiktajos termiņos, savas darbības rezultātā censties nepiesārņot apkārtējo vidi. Atkritumu ietekme uz vidi šajā uzņēmumā ir minimāla, jo galvenais pārpalikums ir koksne. Šos koksnes pārpalikumus uzņēmums daļēji izmanto telpu apkurei, bet viss pārējais tiek, speciāli sagatavotā laukumā sadedzināts. Uzņēmumā, kur tika izieta prakse, stingri tiek uzmanīts, lai darbinieki ievēro darba kārtības noteikumus. Ja SIA „Lipskis” darba kārtības noteikumi netiek ievēroti un tiek pārkāpti, darba devējs attiecīgi soda pārkāpēju ar disciplinārsodu vai atsevišķos gadījumos pat var atlaist arī darbinieku no darba.
Guļbūves mani piesaistīja, jo tās ir ekoloģiski labvēlīgas apkārtējai videi. Savā prakses atskaitē arī mēģināšu smalkāk iepazīstināt ar guļbūvēm, jo guļbūve ir viens no senākajiem māju būvēšanas paņēmieniem. To pamatkonstrukcijas un būvēšanas veidi ir pārdzīvojuši gadsimtus un nonākuši līdz mūsdienām. Klasiskās guļbaļķu mājas ir veiksmīga izvēle, kas laika pārbaudījumu ir izturējušas –Latvijas laukos un pat Rīgā vēl šodien var sastapt 20 gs.sākumā būvētās guļbaļķu mājas un šobrīd tās ir aktuālas kā ekoloģiskais produkts. Ja senatnē guļbaļķu māja bija ikdiena, tad mūsdienās tai ir īpaša vērtība un nozīme. Atšķirībā no pilsētas dadzstāvu māju aukstajiem mūriem, skaļajām ielām un piesmakušā gaisa, tā izstaro mieru un saskaņu ar dabu meža vai ezera malā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация