Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:351903
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Uzņēmuma un biroja darbs (organizācija un vadība)    4
1.1.  Uzņēmuma dibināšanas apliecinoši dokumenti    4
1.1.1.  Statūti    4
1.1.2.  Reģistrācijas apliecība    4
1.2.  Vadības organizatoriskā struktūra    4
1.3.  Biroja darba plānošana    5
1.4.  Biroja telpu iekārtošanas ergonomiskās prasības    6
1.4.1.  Apgaismojums ventilācija    6
1.4.2.  Sekretāres darba vieta, iekārtojums    7
1.4.3.  Mēbeļu iegādes aspekti    7
1.4.4.  Mēbeļu izvietojums, telpas krāsojums    7
1.5.1.  Apmeklētāju pieņemšana    8
1.5.2.  Sabiedrisko attiecību veidošana    8
1.5.3.  Sekretāres pienākumi    8
1.5.4.  Telefonsarunu organizēšana    9
2.  Biroja iekārtas    10
2.1.  Darbs ar dokumentu kopēšanas un pavairošanas tehniskiem līdzekļiem    10
2.2.  Darbs ar dokumentu apstrādes tehniskiem līdzekļiem    11
2.3.  Darbs ar dokumentu uzglabāšanas un meklēšanas tehniskiem līdzekļiem    11
2.4.  Darbs ar biroja mēbeļu un piederumu katalogiem    12
2.5.  Darba vietas iekārtošana un nokomplektēšana ar tehniskiem līdzekļiem    12
3.  Lietvedība    13
3.1.  Lietvedības procesa organizēšana iestādē    13
3.1.1.  Lietvedības procesa sastāvdaļas prakses vietā    13
3.1.2.  Lietvedības procesa organizēšana    13
3.1.3.  Sevišķā lietvedība    14
3.1.4.  Lietvedības dienests    14
3.1.5.  Lietvedības reglamentējošie dokumenti    14
3.2.  Dokuments, tā iedalījums    14
3.2.1.  Dokumentu iedalījums    14
3.2.2.  Dokumentu juridiskais spēks    15
3.2.3.  Dokumenta oriģināla atvasinājuma juridiskais spēks    16
3.2.4.  Dokumenta noraksta vai kopijas izgatavošana un pareizības apliecināšana    16
3.2.5.  Dokumenta izraksts izgatavošana un pareizības apliecināšana    17
3.3.1.  Dokumentu reģistrācijas sistēma un forma    18
3.3.2.  Saņemto, nosūtāmo un iekšējās lietošanas dokumentu reģistrēšana    18
3.4.  Dokumentu apgrozības organizēšana iestādē    19
3.4.1.  Saņemto dokumentu kustības un izpildes kārtība    19
3.4.2.  Nosūtāmo dokumentu sagatavošana un to apgrozības kārtība    19
3.4.3.  Iekšējās lietošanas dokumentu sagatavošana un to apgrozības kārtība    19
3.4.4.  Pasta sūtījumu noformēšana    19
3.4.5.  Dokumentu izpildes kontrole    20
3.5.  Organizatorisko dokumentu noformēšana    21
3.5.1.  Organizatorisko dokumentu rekvizīti, to izvietojums    21
3.5.2.  Darba līgumi    21
3.5.3.  Instrukcijas, amatu apraksti    22
3.5.4.  Noteikumi    22
3.6.  Rīkojumu dokumentu noformēšana    23
3.6.1.  Rīkojuma dokumenta rekvizīti, to izvietojums    23
3.6.2.  Rīkojums (pavēle)    24
3.6.3.  Lēmums    24
3.7.  Izziņu un pārskatu dokumentu noformēšana    24
3.7.1.  Izziņu un pārskatu dokumentu rekvizīti, to izvietojums    24
3.7.2.  Izziņa    25
3.7.3.  Akts    27
3.7.4.  Protokols    27
3.7.5.  Pilnvara    27
3.8.  Sarakstes dokumentu noformēšana    28
3.8.1.  Sarakstes dokumentu rekvizīti, to izvietojums    29
3.8.2.  Faksogramma    29
3.9.  Personāla dokumentu noformēšana    29
3.9.1.  Personāla dokumentu rekvizīti    29
3.9.2.  Iesniegums    29
3.9.3.  Darba līgums    29
3.9.4.  CV    29
3.10.  Lietu nomenklatūras sastādīšana un lietu kārtošana    30
3.10.1.  Lietu nomenklatūras sastādīšana    30
3.10.2.  Dokumentu glabāšanas ilgums    30
4.  Praktiskā stilistika un rediģēšana    31
4.1.  Noteikt vārda pamatnozīmi    31
4.2.  Noteikt nozīmes vai skaņu kompleksa ziņā saistītus vārdus    32
4.3.  Noteikt profesionāli specifiskos vārdus    32
4.4.  Kļūdu veidi un tipi    33
4.5.  Novērst liekvārdību, tukšvārdību, daudzvārdību    34
4.6.  Personvārdi, uzrunas formas    35
4.7.  Aktuālās valodas normas lietišķajos dokumentos    35
5.  Grāmatvedība    39
5.1.  Uzskaites darba organizācija uzņēmumā    39
5.1.1.  Uzskaites darbu veic    39
5.1.2.  Galvenie pienākumi un darba izpildes termiņi    39
5.2.  Grāmatvedības pirmdokumentu apgrozības apraksts vai shēma    41
5.3.  Pirmdokumentu un reģistru glabāšanas kārtība uzņēmumā    42
5.4.  Pielietotās grāmatvedības formas apraksts    42
6.  Datorzinību pamati    44
6.1.  Izmantotās datora aparatūras apraksts    44
6.2.  Izmantotās datora programmatūras apraksts    46
6.3.  Teksta redaktors    47
6.3.1.  Dokumenta izveidošana, noformēšana    48
6.3.2.  Standarta vēstuļu veidošana    50
6.3.3.  materiālu sagatavošana, izmantojot logu kopijas    51
6.3.4.  Dokumenta izdrukāšana    52
6.3.5.  Automātiskā satura rādītāja izveide    53
6.4.  Tabulu procesori    64
6.4.1.  Aprēķini tabulās    64
6.4.2.  Lietišķā grafika    64
6.4.3.  datu kārtošana    55
6.5.  Prezentāciju programma    55
6.5.1.  Prezentācijas veidošana    55
6.5.2.  Prezentācijas demonstrēšana    56
6.6.  Internets    57
6.6.1.  Elektroniskais pasts (e-pasta sūtīšana)    57
6.6.2.  Informācijas meklēšana no www    58
7.  Saskarsme    59
7.1.  Apzināt saskarsmi ietekmējošos faktorus    59
7.1.1.  Es (izturēšanās, izjūtas, domas)    59
7.1.2.  Citi (citi) – saskarsmes partneris (partneri)    60
7.1.3.  Konteksts – saskarsmes vide vai fons    60
7.2.  Novērtēt saskarsmes lomu profesijā    61
7.2.1.  Ikdienas saskarsmē    61
7.2.2.  Profesionālā saskarsmē    61
7.3.  Novērtēt kādas jūsu temperamenta stiprās un vājās puses    63
7.4.  Uzrakstiet kādas sarunas analīzi, analizējiet to    64
7.5.  Savas kandidatūras piedāvāšana darba tirgū    65
7.5.1.  Personiskās īpašības    65
7.5.2.  Profesionālās prasmes un iemaņas    66
8.  Sekretāres ABC    67
8.1.  Lietišķa cilvēka paģērbs    67
8.2.  Dekoratīvās kosmētikas lietošana    68
8.3.  Iepazīšanās, priekšāstādīšanās    69
8.3.1.  Vizītkarte, to veidi, izmēri, simboli    69
8.3.2.  Telefonsarunas, sarunu kultūra    69
8.3.3.  Lietišķā sarakste    71
8.3.4.  Sekretāres uzvedības kultūra    71
8.4.  Suvenīri un dāvanas, to pasniegšana    71
8.5.  Galda klājumi    72
8.5.1.  Kafija, tējas gatavošana    72
8.5.2.  Trauku, galda veļas izvēle    72
8.5.3.  Pieņemšanas, prezentācijas    73
8.5.4.  Dzērienu izvēle, pasniegšana    73
8.5.5.  Apkalpošana    73
8.5.6.  Galda kompozīcijas    73
9.  Secinājumi un priekšlikumi    74
10.  Izmantotās literatūras avotu saraksts    75
11.  Priekšlikumi    76
Фрагмент работы

Ievads

AS „Cēsu alus” juridiskā adrese ir Aldaru laukums 1, Cēsis. Sabiedrība ir reģistrēta Komercreģistrā ar vienoto reģistrācijas numuru 40003030721. AS Cēsu alus reģistrācija datums uzņēmuma reģistrā 1991. gada 27. septembrī. Komercreģistrā uzņēmums pārreģistrējās 2004. gada 17. septembrī.
Sabiedrības lielākais akcionārs ir tās mātes sabiedrība A.Le Coq Group AS, kurai pieder 97.89% no Sabiedrības pamatkapitāla.
AS Cēsu Alus darbības joma jau kopš 1590. gada ir alus, gāzēto bezalkoholisko dzērienu un alkoholisko kokteiļu ražošana un tirdzniecība, kā arī enerģijas dzērienu, sidru, sulu un sulu dzērienu vairumtirdzniecība. Papilddarbības veidi ir vairumtirdzniecība, imports, eksports, iepakošana, uzglabāšana, ražošanas laboratorija.
Prakses mērķis:
Nostiprināt skolā gūtās teorētiskās zināšanas, pielietojot tās praksē un iepazīties ar sekretāres darbu iestādē.
Prakses uzdevumi:
1. Izvēlēties prakses uzņēmumu. Noskaidrot un izprast tā misiju un mērķus.
2. Iepazīties ar organizācijas struktūru.
3. Iepazīties ar lietvedību reglamentējošiem dokumentiem iestādē.
4. Iepazīties ar pārvaldes dokumentu veidiem, to izstrādāšanas un noformēšanas noteikumiem.
5. Iepazīties ar biroja darba plānošanu un biroja telpu iekārtošanu atbilstoši ergonomiskajām prasībām.
6. Iepazīties un apgūt darbu ar dokumentu kopēšanas un pavairošanas tehniskajiem līdzekļiem.
7. Attīstīt prasmi ar klientu nomenklatūras un lietu veidošanu.
8. Iepazīties ar uzrunas formas un adresāta lietišķajos dokumentos un iestāžu, uzņēmumu un organizāciju nosaukumi lietišķajos dokumentos.
9. Iepazīties ar prakses vietas datorprogrammām un datora aparatūru.
10. Attīstīt prasmi darbā ar klientiem.
11. Atpazīt citu cilvēku temperamenta stilus un novērtēt sava temperamenta stiprās un vājās puses.
12. Attiecības ar darba biedriem.
13. Novērtēt lietišķa cilvēka apģērbu un dekoratīvās kosmētikas lietošanu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация