Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:352809
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Tēma. „Ziema” Uzdevumi visām attīstības jomām   
2.  Pirmdiena. Laikapstākļi ziemā   
3.  Otrdiena. Koki ziemā   
4.  Trešdiena. : Dzīvnieki ziemā   
5.  Ceturtdiena. Dzīvnieki ziemas miegā   
Фрагмент работы

Ritmiski plaukšķinot, bērni nosauc visu bērnu vārdus pēc kārtas. Pēc sasveicināšanās, vērojot sniegpārsliņās ierakstītos vārdus, noskaidrojam, kurš bērns nav ieradies skolā, sakaitām, cik sniegpārsliņas tukšas, cik aizpildītas. Aizsūtam sveicienus bērniem, kas nav skolā.. Noskaidrojam, kāds pašlaik gadalaiks, kurš mēnesis, kura nedēļas diena ir šodien, kura bija vakar, kura būs rīt. Daži bērni prot nosaukt arī ziemas mēnešus. Skolotāja veic pārrunas ar bērniem par brīvdienām, par laikapstākļiem, par aktivitātēm un redzēto brīvdienās. Skolotāja pastāsta, ka šonedēļ bērni uzzinās daudz jauna par ziemu, laikapstākļiem, kokiem, dzīvniekiem un putniem ziemā., būs ceļojumi, skaisti darbi un daudz kā interesanta.

Rotaļnodarbība:
Ievada daļa
Skolotāja ar bērniem iet ārā, novēro, skolotāja aicina bērnus aprakstīt vārdos redzēto, aktivizējot un paplašinot vārdu krājumu saistībā ar ziemu. Iepazīstina bērnus ar termometru, ar ko mēra temperatūru ārā. Visi kopā veic eksperimentu ar sniegu un krāsām. Bērniem līdzi ir 2 burciņas. Skolotāja lūdz bērnus abas burciņas piepildīt ar sniegu. Tad, otiņu iemērcot akvareļu krāsā, iekrāso sniegu vienā burciņā un burciņas ienes iekšā.
Galvenā daļa
Skolotāja aicina visus bērnus apskatīt sniegu. Skolotāja jautā bērniem, kāds izskatās sniegs abās burciņās? Bērni stāsta- balts, tīrs, krāsains, zils, netīrs. Tad bērni novieto burciņas grupas telpās- uz vienas palodzes neiekrāsoto, uz otras- iekrāsoto, skolotāja lūdz bērnus paciesties, līdz sniegs būs izkusis.
Skolotāja jautā, kāds izskatās tikko uzsnidzis sniegs. Balts, tīrs, mīksts, mirdz saulē.
Skolotāja pastāsta, ka šodien bērni paši gatavos savu sniedziņu, sniegputeni, ko varēs izšaut ar sniega lielgabalu ( Pielikums Nr.2).
Skolotāja lūdz bērnus apsēsties rotaļu telpā uz paklāja, paņemot rokās savu veidojumu. Visi izmēģina, kā „darbojas” izgatavotais putenis.
Skolotāja vēlas zināt, kurš bērns gaida sniedziņu kā mīļu ciemiņu. Dzejnieks Vitauts Ļūdēns gan ļoti gaida sniedziņu, putenīti.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация