Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:977897
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

nefroloģisku pacientu aprūpe Darbības mērķi-1:
1. Sagatavoju pacientu, nieru biopsijas izmeklēšanai. Izskaidroju izmeklēšanas nepieciešamību un tās gaitu. Sagatavoju pacientu manipulācijai. Informēju ārstu, ka pacients ir manipulācijai sagatavots. Pēc procedūras nogādāju pacientu guļus stāvoklī uz palātu. Informēju pacientu par to, ka vienu stundu vajadzēs gulēt uz vēdera un līdz rītam nav atļauts celties.
2. Pēc ārsta nozīmējuma, paņēmu pacientam uz cito asins paraugu pilnas asinsainas noteikšanai. Aizpildīju nosūtījuma veidlapu un kopā ar asins paraugu nogādāju klīniskajā laboratorijā. Pēc vienas stundas par rezultātu informēju ārstu.
3. Pēc ārsta nozīmējuma, uz cito paņēmu pacientam urīna analīzes. Izskaidroju kā pareizi urīns jāsavāc. Pēc rezultātu saņemšanas, nekavējoties informēju ārstējošo ārstu.
4. Novērtēju pacienta vitālos rādītājus ik pēc divām stundām. Par rezultātiem informēju ārstu un tos dokumentēju māsas aprūpes lapās.
5. Pēc ārsta nozīmējuma ievadīju medikamentus i/v: Sol. Na Cl 0,9% - 1000 ml,
Sol. Ciplox 200 mg/100ml.
Paveikto darbību dokumentēju medikamentu lapā..
6. Pēc ārsta nozīmējuma veicu pacienta katetrizāciju. Ierakstīju veikto darbību māsas aprūpes lapā. Sekoju līdzi pacienta izvadītajam urīna daudzumam, kā arī izvadītā urīna krāsai. Par izmaiņām ziņoju ārstējošajam ārstam. Iegūto informāciju dokumentēju māsas aprūpes lapā.

nefroloģisku pacientu aprūpe Darbības mērķi-1:
Sagatavoju pacientu artriovenozās fistulas izveidei. Aizvedu pacientu uz operācijas zāli. Pēc manipulācijas pacientu nogādāju palātā, roku mobilizējot uz „spilvena”, ik pēc 30 minūtēm pārbaudīju vai roka nav sākusi asiņot. Brūces stāvokli fiksēju dokumentācijas lapā. Pēc ķirurga ordinācijas pacientam injicēju s/c vēdera priekšējā sienā Sol.Heparina 0,5 ml. Darbību dokumentēju medikamentu lapā.
2. Veicu peritoneālās dialīzes apmaiņas procedūru pacientam ar peritonītu, injicēju dialīzes maisā ārsta nozīmēto medikamentu Sol.Vankomicina 2g. No dialīzes drenāžas maisa paņēmu analīzes uz leikocītu skaitu dializātā un paņēmu dialīza uzsējumu. Nogādāju analīzes laboratorijā kopā ar izmeklējamā materiāla nosūtījuma veidlapām. Dokumentēju māsas aprūpes lapās.
3. Sagatavoju automatizēto peritoneālās dialīzes aparātu pacientam. Pieslēdzu pacientu pie mašīnas. Dokumentēju ārsta nozīmēto APD terapiju māsas aprūpes lapā.
4. Izmērīju pacientam ķermeņa temperatūru. Rezultātu fiksēju māsas aprūpes lapā. Par rezultātu informēju ārstējošo ārstu.
5. Sagatavoju pacientu nieru ultasonogrāfijas izmeklēšanas procedūrai. Pastāstīju par izmeklēšanas nepieciešamību, tās gaitu. Nomierināju pacientu, teicu, ka procedūra nebūs sāpīga.
6. Pēc ārsta nozīmējuma paņēmu pacientam urīna analīzi, lai veiktu urīna uzsējuma izmeklējumu. Aizpildīju nosūtījuma veidlapu un nosūtīju analīzi uz laboratoriju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация